Mijn hond (Jack-Russell) krapt zich voortdurend open. Wat kan ik hieraan doen?

Hij is een jaar oud, we hebben al hondenjasjes ed geprobeert, maar dan nog krijgt ie het voor elkaar. Het zit vooral in zijn keel en iets naar onder. We hebben ook vaseline erop gesmeert om de boel te verzachten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Is het geen hotspot? probeer het eens Nestosyl spray, dit is verzachtend en jeukstillend en heelt de wond, het voordeel van de spray is dat je de wondjes niet hoeft aan te raken (dus geen stress) succes!

Wat je het beste kan doen is toch naar de dierenarts gaan en hem testen op allergieën want dat kan de reden zijn waarom hij zoveel krapt. Het kan misschien ook aan zijn voer liggen. Als hij ergens jeuk krijgt, gaat hij krabben en dan maakt hij wondjes. Die wondjes gaan op den duur ook krabben en dan word het een soort vicieuze cirkel. Dit word Hotspot genoemd. De dierenarts zou als je hondje hot spot iedergeval spul mee geven waarmee je hem twee keer per dag moet schoonmaken en spul om hem mee in te smeren. Laat de hond er niet te lang mee lopen want jij zelf zou ook als jij je zelf kapot krabte naar de dokter gaan!

Jeuk is vaak voedingsgerelateerd. Je hondje zou allergisch kunnen reageren op bepaalde bestanddelen in zijn voeding. Sowieso zijn granen, en vooral tarwe vaak de boosdoener. Granen horen zeker niet in honden- en kattenvoeding thuis gezien dit echte vleeseters zijn. Nu kan de jeuk ook zeker andere oorzaken hebben, daarvoor neem je beter snel contact op met je dierenarts. Bedenk goed, jeuk is vaak erger dan pijn en je hondje kan zich niet uitdrukken tegenover jou. Vooral niet zelf verder gaan dokteren!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100