Wat kan dit oude hondje mankeren (o.a veel drinken, speeksel braken )?

Vorige vrijdag is hier een (reutje/gecastreerd) erbij gekomen, 14.5 jaar oud en zwart mixje poedel/maltezer en vele andere rassen:)
Wel erg mager, maar schijnt nooit eerder veel zwaarder te zijn geweest (is nu bij schofthoogte 39 cm, 5 kg!)

Oudje, past in de rustige roedel hier en mag hier nog "goeie oude dag" hebben. Bazin was goed voor hem en entingen zijn recent (Nobivac DHPPi + Nobivac Lepto)

Nog bij ‘oude baasje’ moest er na onderling overleg en onderzoek DA veel tanden en kiesjes getrokken worden (5 dec) maar hij kan nog goed eten en de eetlust is zelfs GOED te noemen…
Daarna heel voorspoedig herstel en ontstekingen (stank) zijn nu weg ;)

Baasje mailde me paar dagen voor de overdracht vrijdag hier, wel dat hij veel moest spugen (dikke witte fluimen) en dan eigenlijk alleen na water drinken,niet na zijn bakje voer.
Verder horen we redelijk vaak soort van "niesachtige/proest" nog zie SOMS een licht snotterig neusje, geen koorts, wel levendig en klinkt niet kortademig. (lijkt iets op kennelhoest en voor keel toch ff kinderhoestdrankje gegeven).

Wat ons opvalt:
- hij drinkt behoorlijk vaak en vrij veel (op kamertemp.) Maar spuugt ook delen weer uit erna dus lastig "meten" met meerdere honden en katten ook hier.
- maakt geen ziekelijke indruk (voor zijn leeftijd vitaal genoeg) en eet zeer goed.
- was tijdens logeren eerder hier zindelijk, maar laat nu zijn plas nabij mand/hal wel lopen.

Toch kennelhoest, diabetes of cushing etc, of iets anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mogelijk het begin van uitval van organen, gezien ook zijn leeftijd. Misschien niet fijn dit zo te lezen, maar houdt hier wel rekening mee.

In mijn ogen zijn dit tekenen van ouderdom, vooral dat plassen. Als ik een gokje mag doen dan zou het aan de nieren kunnen liggen, honden met nierproblemen braken in sommige gevallen wit slijm en drinken veel. Een bezoekje aan de dierenarts is het beste idee.

Bronnen:
Eigen ervaring

Braken direkt na het drinken kan op een maagslijmvliesontsteking duiden,zorg dat hij kleine beetjes krijgt en lauw,als je bang bent voor suiker kun je het beste wat urine laten onderzoeken ,samen met bloed.Deze problemen krijgen ze vanzelf wel op oudere leeftijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100