Waarom houden mensen van honden?

Ik las laatst tot mijn grote verbazing iemand in een reactie zeggen''ik haat honden''.Aangezien ikzelf het de meest trouwe,komische,grappige kameraden vind,snap ik hier helemaal niets van.Kun jij uitleggen waarom je hond zoveel voor je betekent of waarom je een hond helemaal niet ziet zitten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Echt een vraag voor mij, ik ben bijna verslaafd aan honden. Soms heb ik het zo erg, dat als ik een bepaalde soort hond zie lopen, ik ook niets anders meer zie. Best gevaarlijk eigenlijk, maar ik kan het niet helpen. Ik moet dan gewoon naar die hond toe. Waarom? Zoooo veel redenen! Ik moet toegeven, ik ben erg "overdreven" in mijn liefde voor honden, maar zo ben ik gewoon. Hun ogen, die prachtig zijn. Ze zijn trouw, je kan lekker met ze stoeien en op avontuur gaan, maar ook heerlijk knuffelen. Je kan ze 'kunstjes' leren en sporten met ze doen. Ze zijn blij als ze je zien. Ze kunnen lekker tegen je aanliggen. Ze zijn heerlijk om mee te werken. Hun haren kappen ("trimmen") is leuk. De ene hond heeft krulletjes en de ander ruw haar. Ze hebben geen kritiek op je. Soms doen ze van die dingen, waardoor je helemaal de slappe lach krijgt. Ze voelen je emoties aan, en troosten je als je dat nodig hebt. Je kan van het eten bereiden voor je honden een leuke en interessante hobby maken. Zo kan ik nog wel uuuuuren doorgaan. Ik ben een ongediagnosteerde canine-addict. (NB: dit geld natuurlijk niet voor iedere hond, maar negatieve aspecten van een hond liggen vaak eerder aan de baas of waar de hond zogn. bekend om staat dan aan de hond zelf). Toegevoegd na 2 minuten: Mijn levensmotto: een dag geen hond gezien, is een dag niet geleefd! Als ik een hond "háát", en dan zal ik even wat voorbeelden uit de praktijk erbij halen; dan komt dat echt en alleen door het baasje.

Bronnen:
mijn ervaring met honden als baasje,...

Honden geven hun baas de aandacht die ze willen... Mensen hebben humeur en nukken, en de hond kwispelt elke dag weer het het zien van zijn baasje...

Ha, die Taurus; Ik houd niet van honden in het algemeen, maar ben wel erg geseltd op onze eigen harige slijmemde knuffel. Het is gewoon erg leuk om te weten dat er altijd ten minste één blij is als jij thuiskomt. Toegevoegd na 44 seconden: Moet beter leren typen; 'gesteld' natuurlijk.... Toegevoegd na 43 minuten: Mag ik u voorstellen; Lola.

die natte tong... tegen me opspringen.... eww. neeeeeee! doe mij maar mijn poezelbeest, lekker zacht warm niet stinkend of kwijlend knuffelbeest! (waarschijnlijk zijn er ook niet kwijlende of springende honden, maar degenen die ik ontmoet heb ik pech mee. Piste zelfs bij ons in huis op de vloer van blijdschap, de hond van de buuf. ) Toegevoegd na 22 minuten: Als wij dan uiteindelijk toch misschien een hond nemen ( mijn partner wil er graag één) dan wordt ie WEL goed getraind. Niet springen, en we kiezen er één die niet persé kwijlt.

Ik zou graag een hond hebben - als ik genoeg tijd zou hebben om hem een fijn honds leven te geven. Het zou dan wel een echte hond worden. Een Wetterhoun bijvoorbeeld. Stevig karakter, enigzins eigenzinnig, houdt ervan lekker buiten te zijn, heel trouw als je eenmaal een band hebt opgebouwd. Ik zou absoluut NIET zo'n ellendig keffertje willen. Zo'n niksje dat alleen maar een pokkenherrie maakt, zelfs wat schor klinkt omdat hij zonodig zoveel mogelijk lawaai moet maken, en dat geen enkele vorm van intelligentie of eigenheid toont. Maar da's de voorkeur van Cryofiel - die zo eigenzinnig kan zijn als een echte Wetter... Toegevoegd na 2 minuten: Oh, om op je vraag in te gaan: Het hangt dus van de hond af of ik hem liefheb of haat.

Bronnen:
http://www.wetterhoun.nl/

om diverse redenen deel ik mijn leven liever met katten. maar honden kunnen ook zo leuk zijn! ik heb zo'n anderhalf jaar een jonge golden retriever als leenhond gehad. het baasje wilde er niet veel energie in stoppen, dus ik ging bijna iedere middag met hem op stap, vaak naar het strand. het blije, het enthousiasme, wat een voldoening kan je hebben van zo'n beest. ja ik vind honden dieren om je hart aan te verpachten.

Een hond is een heerlijk dier. Hij staat altijd vrolijk je op te wachten als je chagrijnig thuiskomt. Hij vrolijkt je weer op. Heb je verdriet dan komt hij bij je, en kijkt je met zijn trouwe ogen aan. Hij zal je niet in de steek laten, maar blijft je trouw. Je moet naar buiten ook bij slecht weer maar zie je zijn staart kwispelen van genot. Met honden heb je vaak contact met andere mensen, en moet altijd lachen als ze aan het dollen zijn met elkaar.

Geweldig om altijd weer vrolijk begroet te worden wanneer je thuis komt, of je nu 1 keer of 10 keer thuis komt. Komt lekker bij je zitten, even lekker spelen, vriendje van de kinderen en houdt je conditie op peil. Zou niet weten wat ik zonder ons lieve hondje zou moeten.

Mijn honden mijn vriendjes, volgende week komen er weer drie logeren....met de twee van mezelf erbij....een gezellige bende. Ik vind het heerlijk, het buiten lopen, het bos in, weet zeker dat ik zonder hond die dagelijkse rondjes niet zou maken. De gezelligheid als je thuiskomt het enthousiasme als je binnenkomt, daar geniet ik van.

Ik ben ook een hondenmens,heb er 3 gehad tegelijk,zijn helaas door ouderdom overleden.Ik neem geen honden meer omdat ik er veel te veel aan hecht en het verdriet als een dier overlijdt niet meer mee wil maken.Een hond is in huis,en luisterd naar je, je neemt hem mee uit wandelen,je praat ertegen,kan erg trouw zijn en is blij als ie je ziet.Ik kan wel begrijpen dat er mensen zijn die liever katten hebben,maar geef mij ook maar een hond....misschien ooit weer eens....ooit...

Ik kan alleen voor mezelf spreken, maar ons hondje is altijd de vrolijke kwispelende noot in huis, mijn maatje in de winkel, en een heerlijk knuffeldier! Toegevoegd na 46 minuten: Onze Donna

Ik heb nu alleen drie katten, maar als ik genoeg tijd heb voor een hond wil ik er weer weer een. De meeste honden zijn wel aardig maar een beetje te volgzaam, misschien vinden ze nog een teckel met poten van 30cm uit of moet ik een soort terriër nemen. Toegevoegd na 19 uur: Boven Spanky de oudste (een beetje schuwe, onzekere poes), eronder Joesjka mijn nieuwste aanwinst (is al met 1 jaar de baas van de drie). Grumpy kon er niet meer bij (te dik denk ik), maar staat ook hier: http://www.goeievraag.nl/vraag/vinden-katten-speciaal-kartonnen-doos.33391

Waarom ik van mijn honden houd, omdat ze een onvoorwaardelijke liefde hebben.

Ik hou niet van honden omdat ze vaak stinken, vies zijn (wassen zich nooit), onderdanig, tegen je opspringen, onbetrouwbaar (mijn neefje is door een oh zo lieve hond gebeten).Moet er elke dag mee uit (verplicht) Doe mij maar een kat. Stinken niet, wassen zichzelf, eigen wil, ruimen hun ontlasting netjes op, hoef je nooit uit te laten. Mocht je een valse kat hebben dan is deze ongevaarlijk (op een paar krasjes na :D)

Ik kan je alleen vertellen waarom mijn hond zoveel voor mij betekende, altijd vrolijk,onvoorwaardelijke liefde,gezellig,het was tot haar inslapen met 4 jaar m'n beste gappie, en laat na 12 maanden nog regelmatig een traan omdat ik haar mis

Hoi taurus, ik herken deze reactie heel goed, maar dan andersom. Ik ben op zijn zachtst gezegd geen hondenliefhebster, en dan druk ik mij nog echt zachtjes uit. Dus ook ik heb wel eens zo'n soort reactie gekregen als: wat zeg je daar?! Alsof het een doodzonde is wanneer je niet van honden houdt. Ik denk voor mijzelf dat dit te maken heeft met slechte ervaringen die ik met honden heb (gehad). Toen ik klein was ben ik eens gebeten door een herdershond, zo erg dat ik er mee bij de dokter terecht kwam. Familieleden van mij hadden een hond die niets anders deed dan je tegen de benen op 'rijden' als je begrijpt wat ik bedoel, zodra hij je zag. Ik ben verschrikkelijk vies van hondenpoep - en niet alleen van hondenpoep trouwens- en ik loop regelmatig kokhalzend over straat wanneer ik mij weer eens tussen de hondendrollen door moet manoevreren, al ben ik mij ervan bewust dat dit niet de schuld van de hond is maar van het baasje. Zo kan ik nog wel meer voorbeelden geven waarom ik dus een hond helemaal niet zie zitten.

Nou weet je, het zijn geloof ik meer de hondeneigenaren die ik niet zo mag. Het zijn de eigenaren die hun hond laten schijten in mijn tuin, los laten lopen op plaatsen waar het niet mag (bijvoorbeeld in het bos waar ze de dieren die in het bos wonen, op gaan jagen) die het toestaan dat hun hond tegen mij opspringt, naar me gromt, naar me blaft, kleine kinderen bijt (ja, mij ook, en nee, ik raakte het beest niet eens aan ik stond alleen maar te wachten tot mijn moeder klaar was met praten), op de stoep poept, tegen mijn fiets (die tegen mijn eigen tuinhek staat) piest en die hun hond niet africhten waardoor ze uren achter elkaar zitten te blaffen en janken als ze alleen thuis zijn. Aan een goed opgevoede hond heb ik geen hekel, als zijn persoonlijkheid me aanstaat kan ik er zelfs vrienden mee worden (hoewel ik niet van die kledderige, stinkende tong in mijn gezicht houd). Maar hondeneigenaren die een blinde vlek hebben voor hun viervoetige schatje vind ik over het algemeen verschrikkelijk.

Ja, ten eerste is het een gevoelskwestie welk huisdier je aanspreekt; wij kozen voor honden en wonen nu zelfs in Frankrijk waar we speciaal hondvriendelijke gites verhuren; lesgicons. Buiten dat de hond een sociaal dier is en bijna altijd vrolijk, altijd bereid tot een tippel, vindt ik het ook leuk de contacten met andere hondeneigenaren! Hoewel een hond tijd en verzorging vraagt, vindt ik dat hij meer teruggeeft. Als je geen tijd kan/wil geven kun je beter geen hond nemen. Beter voor jou en de hond, Anda

Als je als kind positief betrokken bent geweest met honden houd je van je honden.Tenminste dat is mijn ervaring. Als je van je hond houdt ,voelt hij dat en krijg je daar ook liefde van terug.Ik ken iemand die ooit gebeten is door een hond ,iedere hond die ze ziet loopt ze een blokje voor om. Dus door haar angst zal er al nooit aan denken om een hond te nemen of te aaien. je hebt nu eenmaal honden liefhebbers ,en volgens mij komt dat door positieve ervaringen met honden vanuit de kinderjaren.

Mijn hond heeft mij tot een beter en zelfbewuster mens gemaakt. Ze geeft structuur aan mijn leven en leert me beter nadenken over de werkelijke waarden van het leven en de natuur. Van haar leer ik geduld te hebben, te genieten van zaken waar anderen geen heil in zien en diep adem te halen in zuivere boslucht. Ze houdt me in conditie en doet me vergeten dat men van mij verwacht dat ik achter de geraniums mijn laatste dagen slijt. Ze heeft me motorisch op een hoger peil gebracht. Waar ik vroeger onzeker was op de fiets, rijd ik nu jubelend met een aangelijnde hond dwars door de stad, terwijl leeftijdgenoten achter de rollator wandelen. Daarom houd ik van mijn hond. Omdat ik weet dat anderen er andere hobby's op na houden, zorg ik dat ze niet op de stoep haar behoefte doet. Dat ze stilstaat of zit als er joggers en ruiters langskomen in het bos. Dat ze niet tegen mensen opspringt en geen kinderen belaagt. De hond kan een zegen voor de mens zijn, zolang hij hond mag zijn en (in deze overvolle maatschappij) zich gesocialiseerd gedraagt.

Zelf heb ik geen behoefte aan huisdieren, maar ik begrijp wel waarom honden (een van) de meest populaire dieren zijn. Ze kunnen zich alleen vermaken, maar zijn ook 'knuffelbaar' en genieten van hun baasjes aandacht. Je kan ze zo opvoeden dat ze kunstjes doen (of gewoon meer naar je luisteren). Bijvoorbeeld; een kat is redelijk te vergelijken met een hond, in populairiteit etc. Maar een kat laten zitten, liggen, volgen zonder riem of poot geven?

Omdat het zulke prachtige, mooie, trouwe en lieve dieren zijn. Ik heb zelf helaas geen gelegenheid om een hond een goed thuis te bieden (teveel weg), maar anders zou ik er dolgraag een hebben. Wel een beetje een grote hond, zoals deze: de herder of de groenendaeler. Prachtig! Ik ken wel mensen die niet van honden houden omdat ze er bang voor zijn, dat heb ik zelf nooit gehad, maar ik kan het wel begrijpen. Als je als kind bijvoorbeeld een nare ervaring hebt gehad met een hond.

een huisdier zowiezo is iets waardevols. Je kunt er mee knuffelen, tegen schreeuwen en mee huilen maar het zal je altijd (meestal) trouw blijven.

Ik heb er jaren over gedaan maar eindelijk is mijn allerdiepste wens vervuld; een eigen hond. Thuis hebben we altijd honden gehad en toen ik op mezelf ging wonen miste ik dat enorm. Zo erg dat ik me echt eenzaam voelde zonder hond. Ik heb een hondenhater ontmoet werd verliefd en heb het jaren zonder hond moeten doen. Uiteindelijk hebben we een lieve viervoeter aangeschaft die nu de liefde van mijn leven is. Hij is warm en knuffelig, hij is altijd enthousiast en lief tegen me heeft geen kritiek en kent onvoorwaardelijke liefde. Het is wel een hond en wordt ook als zodanig behandeld en opgevoed. Hij ruikt heerlijk naar hond, volgens sommige mensen stinkt dat, maar ik vind het heerlijk ruiken. Haar favoriete bezigheid is kusjes geven en natuurlijk eten. Voor mij is ze de liefde van mijn leven.

Ondanks dat ik niet echt een hondenliefhebber ben hebben we na lang zeuren van de kinderen een hond genomen. Het is een heerlijk beest waar we veel plezier aan beleven. Hij helpt de kinderen op zijn manier door de puberteit vanwege zijn hoge aai- en knuffelfactor. Ik zeg wel dat als deze hond dood is er nooit meer een hond in huis komt. Hopelijk leeft hij nog een poosje want de jongste is bijna 12 en heeft hem nog erg nodig!

Omdat honden meest loyaal vriend/maat zijn.!

Uit gezelligheid , als gezelschap, omwille van hun wantrouwen tegenover het mensenras want een hond is hondstrouw.

mijn 2 honden mijn 2 gabbers ! ik heb altijd honden minstens 2 ! .ze zijn elke keer weer blij waneer ik thuis kom !

Ik wil ook een hond, ze zijn lief, schattig, luisteren (bijna) altijd en ook daar heeft een mens af en toe behoefte aan. Na een dag af te zijn geblaft (leuke woordspeling hè ;)) Door de directeur gebruik je hem af en toe om op te schreeuwen (doe ik nooit, vind ik zielig. Ken wel mensen...) of op de leuke manier door ermee te knuffelen. Dat beest dat op je af rent, jij op de grond zittend. Stopt net voor je en gaat op zijn rug liggen en kijk je met die oogjes aan... Als je dat niet een fijn gevoel geeft, Dan snap ik er niks van. Ik zei al dat ik geen hond heb, ben allergisch. Mijn oma daarintegen heeft nu haar 4e hond. Waarvan 3 Border terriërs. Schatjes zijn het. Dit is de enige die nu nog leeft, nog aardig jong is hij, 3 of 4. Toegevoegd na 3 minuten: Even vergeten, zijn naam is Jiggle ;)

Ik haat ze niet, maar van mij hoeven honden niet. Een probleem is dat bijv. herdershonden wel eens een kind doodbijten. Komt uitermate zelden voor, maar toch... Gezien die en gelijkaardige artikelen in 't nieuws, vertrouw ik alle grote honden niet meer. Of 't aan de opvoeding van de baas ligt of niet, dat maakt eigenlijk niet uit - je kan aan de buitenkant niet zien hoe een hond (die je op straat tegenkomt) is opgevoed. Verder begraven katten hun drolletjes, maar dat heb ik een hond nog nooit zien doen. Met alle vieze gevolgen vandien. Wel eens in Groningen geweest? Je moet er op de weg lopen i.p.v. op de stoep in sommige straten - anders glij je alle kanten uit. En zou ik te lui zijn om ze 3x per dag uit te laten, hahaha... Trouwens als je overdag de hele dag werkt en er zit verder niemand thuis, dan kan je dus ook simpelweg geen hond nemen. Een hond heeft véééél meer aandacht dan een kat nodig. Nadat die dalmatiër film van Disney draaide, werden er allemaal dalmatiërs aangeschaft. Kolder... Die honden hebben echt heel veel aandacht nodig. Men zou misschien een hondenhoudbewijs moeten halen voordat men een hond daadwerkelijk mag houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100