Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Heeft een Axolotl een huid van slijm?

Ik maak een werkstuk over de Axolotl en ik zou graag alle kenmerken van een Axolotl willen weten. Zijn afdeling is een Amfibie.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
2.6K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Met onderstaande links heb je vast genoeg informatie
voor een werkstuk.


http://nl.wikipedia.org/wiki/Axolotl

http://www.axolotl.be/

http://www.eznc.org/primosite/show.do?ctx=25145,58542
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
De kieuwen van een 'Ambystoma mexicanum' lijken op tubifex. Tubifex is een kleine worm, doorzichtig en eenvoudig gebouwd.
Dit familielid van de molsalamanders kan op drie manieren ademhalen: door de huid, door de kieuwen en door de longen. Ze leven hun hele leven in het water, omdat ze altijd hun kieuwen behouden. Dat komt door een tekort aan thyroxine, het hormoon dat door de schildklier wordt afgescheiden voor de regeling van de stofwisseling. Het tekort is te wijten aan het onvoldoende functioneren van de hypofyse.
(Lees meer...)
Amadea
12 jaar geleden
Neen ook een axolotl heeft geen huid van slijm, afhankelijk van de waterkwaliteit kan er een slijmlaag over de huid heen zitten.

Wil je goede informatie over deze salamandersoort gaan dan opzoek bij de specialisten en wel bij Lacerta, de vereniging met vele axolotl liefhebbers.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding