kunnen neon tetra's in een gewone vissen kom?

gewoon een simpele vraag en hoef alleen een ja of nee, kunnen neon tetra's net als goud vissen in een vissenkom?

Toegevoegd na 1 dag:
sorry, verkeerde uitdrukking, ik bedoelde geen vissenkom, maar een rechthoekige glazen bak

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat kan niet. Goudvissen horen ook niet in een kom.

Gewoon ja of nee zeggen gaat niet, want er zijn wel enkele voorwaarden voor de kom. Maar op Wikipedia zijn die meteen te vinden. Lees via de link maar onder "omgeving". Toegevoegd na 2 minuten: Als je gewoon zo'n kleine ronde kom bedoelt, zonder extra beplanting of doorstroming, is het antwoord nee.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Neontetra

Op een vissenkom kan je geen filtersysteem aansluiten, zelfs geen luchtpompje. Door de poep van de vissen, zal het water dus snel bedorven zijn, telkens nieuw water er in, is ook heel erg slecht voor vissen, dus is een vissenkom, ondanks de naam, ongeschikt voor alle vissoorten.

Je wilden een ja,of nee, neeee.

alleen ja of nee mág hier niet.... dus: NEEEEEEE dat kan niet. het zijn tropische vissen die ruimte nodig hebben en warm water (nee, een vissenkom op de verwarming zetten is geen optie) de vissenkom is inmiddels achterhaalt, ook voor goudvissen en al helemáál voor de tropische variant

Dat kan dus niet de vis overleeft dat echt niet en je moet er meerdere inzetten.Wees geen dierenbeul en koop een bak met alles erop en eraan en ga genieten want als je ze in een kom zet wil je niet lang kijken.Ze zakken snel naar de bodem en zijn dood dat wil je toch niet!

volhenss mij kan da wel hoor... ik heb een simpele rechthoekinge kom zonder verwarming en daar zwemmen ze al 2 jaar gelukkig rond... ik heb wel een pompje voor de wwaterversheid.

Ja, doen wij ook. Gaat prima! Doe wel een verwarminkje erin met zuurstofplantjes. Dan gaat het super goed!

Nee, geen goed idee

Onder vissenliefhebbers en aquarianen is een vissenkom uitgesproken NOT DONE. Een vissenkom staat gelijk aan dierenmishandeling, is de mening. Dus NEE!

Nee, dit is het antwoord zoals je het wilde. Geen ge... er om heen. En een kom of een bak wat maakt het uit. vergissing is menselijk. Leuke vraag trouwens. maakt een hoop los bij mensen die iets langer na kunnen denken dat een goud vis. Een goud vis weet na twee sec. niet eens dat ie net een boer of een wind heeft gelaten dus laat staan wie of wat dat is in zijn spiegelbeeld. Nee vis hoord eigenlijk maar op een plaats thuis en dat is op een vierkant of rondbord.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100