last van katten poep in de tuin, heeft iemand daar een oplossing voor

Heb last van anders mans kattenpoep, het stinkt verschrikkelijk, kan iemand een middeltje geven dat ze uit onze tuin blijven.

Weet jij het antwoord?

/2500

een cat-stop of, wat goedkoper, een reigerschrik.

Zelf gevonden middel , ik gebruik daar gedroogde koeienstront voor , werkt goed en is gezond voor de plantjes !

Even gaan praten met de eigenaars van de katten - misschien dat ze helemaal niet in de gaten hebben, dat hun kat bij jou in de tuin komt. Dan gelijk maar vragen, of ze willen komen poepscheppen in je tuin - evt. kan je zo'n kattebak-schepje klaar hebben hangen, dan toon je, dat je begrijpt, dat ze veel houden van hun kat, maar dat jij niet die drollen in de tuin wilt - en waarschijnlijk wil je toch op goede voet blijven met je buren. En leg uit, dat het op deze warme dagen niet te harden is met die stank, als je in je tuin wilt zitten. En verder zonder pardon de tuinslang erop - de meeste katten houden niet van water, zeker niet van een harde straal, en dan zoeken ze wel een ander toilet waar ze niet zo'n lading water op hun lijf krijgen. Ik vind, dat het heel normaal is, dat je ervoor zorgt dat je huisdier geen overlast veroorzaakt. Als je je hond uitlaat neem je een poepzakje mee, en als je kat niet thuis op z'n bak gaat, zal je dus drollen moeten gaan scheppen bij de buren. Maar dan moet je wél weten wáár - dus zeg het tegen de eigenaars.

Koffie dik strooien

Je kunt een aantal katwerende maatregelen nemen: Je kunt her en der planten in je borders zetten, waar katten absoluut niet van houden. Deze planten zijn: •Ruta graveolens (wijnruit) •Geranium macrorrhizum (ooievaarsbek/tuingeranium) •Dictamnus (vuurwerkplant) •Aloysia triphylla (citroenverbena) •(Tagetes) Afrikaantjes •Boerenwormkruid Verder kun je wat maatregelen treffen die het de katten minder aantrekkelijk maken om in je tuin te komen en er weer uit te vluchten.Denk hierbij aan: Struiken met doorns en stekels (meidoorn vuurdoorn, klimroos) op de plekken waar de katten de tuin in kunnen komen, zoals tegen de schuttingen. Je kunt ook ook eerst gaas tegen de schuttingen plaatsen en er dan klimplanten tegenaan zetten. (Staat nog leuk ook!) Een kat wil namelijk altijd snel andermans territorium kunnen verlaten, dus hoe moeilijker jij het hem maakt, hoe groter de kans is dat ze niet in jouw tuin komen. Je kunt de katten ook wel nat sproeien met een plantenspuit, maar dit helpt meestal zeer tijdelijk. Wie heeft er tenslotte tijd om zich de hele dag bezig te houden met het verjagen van katten uit zijn tuin? Ook wordt je hier wat gestresst van. Je kunt beter maatregelen nemen waar je ook op lange termijn profijt van hebt. Succes!

Een kleine klats schoonmaakammoniak waar dat beest zijn behoefte doet. Voor een kat ruikt dat zo sterk dat hij gegarandeerd nooit meer terugkomt... Werkte prima bij mij. :)

Een katapult aanschaffen of een hond nemen.

strooi peper in de tuin

Als je last hebt van katten die in je tuin poepen, poot dan een ui en de katten zullen daar niet komen. Net als bij Lavendel daar houden ze ook niet van.

Bronnen:
Oma weet raad

Katten zoeken een een plek om te poepen liefst buiten hun eigen terratorium, op een open plek met voldoende uitzicht en ook nog in losse, rulle ,kale grond. Goed onderhoude bloemperkjes, bij de buren,voldoen hier uitermate goed aan. Prik groen bamboestokjes op al de open plaatsen tussen de planten in de grond tot zo'n 10 cm boven de grond. Of plaats schrikgraad (tegen reigers) over de schutting, waar de katten over komen. Zielig? Honderd duizenden koeien, paarden en schapen worden zo binnen de hekken gehouden. Na een of twee keer schrikken weten de dieren het , dus ook de katten, zelfs als je de stroom er weer af zet, komen de katten die geschrokken zijn niet meer over de schutting. Verders is er een electronische katten verjager door middel van een ultrasonisch geluid, maar het kan de katten zoveel onrust veroorzaken in hun eigen terratorium dat ze gestrest worden, dit in geval dat het de kat is die direct naast je woont, andere kant van de schutting.

Er is een middel van ecostijl. Katteschrik heet het. Het is een poeder wat je op de grond strooit , De katten vinden het stinken en gaan er voor uit de weg.

Worteldoek of gaas met grove gaten, maar dat gaat alleen op plaatsen waar niet het hele jaar druk getuinierd wordt. Dan kunnen ze geen, lekker , gaatje graven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100