Wat is een gezellig huisdier voor op een flat?

Ik zou het leuk vinden om een huisdier te hebben. In mijn omgeving hebben veel mensen een kat, maar ik zie op tegen alle haren. (Ik ben niet zo dol op poetsen en stofzuigen, maar wel allergisch als er te veel kattenhaar rondslingert.) Bovendien lijkt het me niet fijn voor zo'n diertje als-ie nooit naar buiten kan. (Ik woon namelijk op de 12e verdieping.)

Doel is om contact te hebben met het dier. Dus iets als een vis in een kom, waar je alleen naar kunt kijken, maar niet mee kunt interacteren, vind ik geen optie.
Ik werk 4 dagen in de week en woon (meestal) alleen.

Heeft er iemand goede ideeën? Liefst iets dat zacht en knuffelig is. :-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik zou gewoon voor ratjes gaan (wel 2 nemen, het zijn echte groepsdieren, ze hebben veel aan elkaar) zijn super leuke aanhankelijke en slimme diertjes, houden ervan om lekker bij je te zitten en je kan om ze lachen als ze door de kooi aan het klauteren en klimmen zijn. vrouwtjes zijn kleiner maar drukker, en mannetjes worden groter maar zijn (over het algemeen) aanhankelijker en rustiger. ik heb 2 vrouwtjes gehaald gister, vroeger had ik 2 mannetjes en het verschil merk ik wel. maar mannetjes of vrouwtjes, beide zijn leuk

een konijn

Één sphinx, duur maar lief karakter, tis alleen wel even wennen.

Een hamstertje, al slaapt 'ie wel erg veel..

Ik heb altijd een tamme rat gehad en dat is een supoerdier voor gezelschap. Zeg nu niet van gatver want er is geen leuker (lees leuker) knaagdier als die tamme rat. Ze zijn absoluut niet bijterig en je krijgt er echt contact mee. Je kunt er gewoon de hele dag mee op je schouder lopen. Dat vind hij nog leuk ook. Toegevoegd na 19 minuten: Het verschil met een hamster is dat je hem er overdag rustig uit kunt pakken. Hij zal je niet bijten, tenminste als je hem goed behandeld. Toegevoegd na 20 minuten: lees leuker moet natuurlijk, lees liever zijn

Een dwergpapegaai, als in agapornis roseicollis.. Ze worden ook wel lovebirds genoemd.. Eenmaal tam zijn ze erg gehecht aan de baas. Ze vinden het heerlijk om geaaid te worden en zeker dat ze zacht zijn! Ook vinden ze het leuk om te spelen, bv onze lovebird kruipt dan onder de sjaal en hebben wij sleutels in de hand valt hij aan en kruipt hij terug.. Aanvallen als in spelen uiteraard.. Verder hebben ze geen last van haaruitval aangezien ze veren hebben :) of je kunt ook een papegaai kopen blijken ook leuk te zijn! Maar daar heb ik zelf geen ervaring mee

Waarom toch geen kat en danwel een siamees.Die hechten zich goed aan de baas en zijn hartstikke lief speels en luisteren als een hond.En hebben geen behoefte om naar buiten te gaan.

Een Cavia. Toegevoegd na 2 minuten: Wij hebben op de 10de verdieping gewoond en hadden een konijn en een cavia bij elkaar in 1 hokje, heel gezellig en het grote voordeel ervan, ze houden elkaar gezelschap als jij er niet bent.

een fret... lief zacht en knuffelig... en anders een pluche beer...geeft minder troep

Ga eens naar het asiel . Daar hebben ze misschien 'n dier dat in groepen leeft . Ik heb dikwijls kraaien en kauwtjes grootgebracht die uit het nest gegooid of gevallen waren . De dierenartsen en de dierenbescherming brachten ze naar mij. Het zijn geweldige dieren om mee om te gaan .Ik kan er 'n boek over schrijven . Maar er zijn meer dieren die in aanmerking komen . Steek je licht op in het asiel.Dan red je 'n dier en hebt er ook 'n fijne metgezel aan.

Cavia's. Hoef je niet uit te laten. Ze kunnen ook een dag, of zelfs twee zonder je gezelchap als je een kort weekend weg bent. Want dan kun je hun eten in knabbelstickvorm geven. Bij goedgevulde waterflesjes. Knuffelbeestjes. Goudvis. Verder geen gezelligheid, maar je hebt dan toch iets in je kamer. Wandelende takken. Weinig verzorging maar een hele drukte in je bak als je er een stelletje hebt.

Muizen, hamsters, konijn, cavia, vogels.....eigenlijk alleen kooidieren.

myn opa en oma hebben een hond en dat gaat prima op een flat maar je moet hem wel een eigen plekje geven waar ze speeltjes enz liggen

Haal 2 senior katten uit een dierenasiel. Koop een kattenbak, speeltjes, krabpaal, waterfontein, brokjescontainer, haarborstel of zoek een partner om mee te knuffelen. 2 katten/poezen houden elkaar gezelschap terwijl u werkt voor de (hun) kost. Katten wennen gauw aan hun nieuwe huis. Een hond of papegaai nemen zijn not done. (wel als men er aandacht aan kan schenken) Vernemen we nog welke keuze het is geworden?

een cavia

Een chinchilla, hun vacht is heel zacht en de standaardkleur is grijs, je hebt ze ook in allerlei andere kleuren. Chinchilla's zijn geen echte nachtdieren, maar meer schemeractief. Ze passen zich meer of min aan de leefwijze van hun verzorger. Ze herkennen hun verzorger snel aan stem en geur, en aan de vaste tijden van voedsel en aandacht. Ideaal dus voor op je flat.

Cavia's, ze zijn makkelijk, zacht en als je er twee hebt dan is het des te leuker =).

een kat kan op zich goed alleen zijn. bovendien slapen ze meer dan 14 uur per dag! tegen het verharen van de kat kan je m kammen/borstelen (de furminator is een nieuw soort kam dat zeer goede resultaten behaald!) het niet naar buiten gaan is geen probleem mits de kitten dit van jongs af aan gewent is. is de kat eenmaal buiten gewent hou je m met geen mogelijkheid binnen. (mijn 2 perzen kunnen via het kattenluik op het afgegaasde balkon, maar liggen liever op de -venster-bank) een konijn kan je tam en zindelijk maken. bij een Vlaamse Reus heb je dan ook zeker wat aaibaars op schoot :O) vergeet niet dat konijnen groepsdieren zijn. hoe groter de konijnen hoe groter hun hok moet zijn) ratjes zijn ook erg leuk. leven overdag (in tegenstelling tot hamsters die een humeur kunnen hebben als ze gewekt worden) zijn intelligenter dan andere knagers en kunnen hun baasje herkennen. je kan ze veel leren maar worden niet oud (2 jaar) fretten zijn ook leuk (laat je goed voorlichten over het geslacht, de geur die ze hebben en het laten helpen als je geen pups wil) zodra ze los lopen brengen ze leven in de brouwerij maar ook hierbij geldt dat een fret niet gelukkig is in zijn eentje. voor een hond ben je te weinig thuis dus hier zou ik niet aan beginnen. bij elk furry huisdier zal je haren aantreffen. allemaal hebben ze hun voors, tegens en eigenaardigheden. goed dat je niet impulsief een dier aanschaft maar hier serieus over nadenkt (zouden er veel meer moeten doen!) laat je nog even weten waar je keuze op gevallen is? ps. mocht je tot aanschaf overgaan vergeet dan niet de afgedankte diertjes. er zijn vast stichtingen of opvangorganisatie bij je in de buurt die zich inzet voor een dier dat zeker een 2e kans verdient!!

Een rat Een fret Of en Cavia. Deze dieren kunnen wel alleen. Alleen als je er 2 hebt is dat toch gezelliger

Een huismus eventueel als echtegeno(o)t(e).

ik stem ook voor een cavia, daar heb je veel meer interactie mee dan bijv met konijnen omdat ze geluid maken. als jij de koelkast opdoet laat een cavia luidkeels merken dat hij ook wel een blaadje lof lust En begin aub niet te snel aan een kat. Ik heb het wel gedaan maar ze worden vaak MEER DAN 20 JAAR OUD. Wij zijn nu 15 jaar verder en ondertussen denk ik wel eens, zonder zou ook niet gek zijn (je leven verandert gewoon in de loop van de tijd) maar het beest loop nog vrolijk en dartel rond.......

Het beste is het om een dier te nemen die in een kleine leefomgeving/kooi nodig heeft zo neemt hij niet veel ruimte in. Een hond daarin tegen zal veel ruimte innemen. Nog veel suc-6 met zoeken naar een huisdier.

Veel mensen zijn er bang voor, maar Ratten zijn echt ontzettend lieve beestjes! ik heb er zelf 3 en ze zijn ontzettend leuk.. ze bijten niet.. kunnen leren luisteren naar hun naam en raken echt gehecht aan je. Bovendien zitten ze in een kooi dus heb je niet dat gedoe met al die haren etc. Mocht je er voor kiezen om een ratje te nemen moet je er wel minstens 2 nemen.. omdat ratjes eenzaam worden als ze alleen zitten.. ookal haal je ze er nog zo vaak uit. en omdat je natuurlijk een aantal dagen werkt en snachts slaapt etc hebben ze wel een speelkameraatje.. de mijne doen alles samen.. samen eten.. samen slapen.. samen spelen alles! en nog steeds zitten ze elke dag lekker bij mij te kroelen en lopen af en toe los over de bank.

een tamme muis. een parkietje. een cavia.

Een grasparkiet. Kun je opvoeden en 'gehoorzaam' maken. Als je zijn vleugels laat knippen kun je zelf het kooitje open laten en kan hij zo rondlopen door je kamer. Wel vantevoren even zindelijk maken natuurlijk

een papegaai

Omdat een aantal mensen je aanraden een papegaai of papegaaiachtige de kopen voel ik me geroepen je dit zeer af te raden!!! Dat geldt trouwens ook voor een parkiet. Een papegaai of papegaaiachtige is een groepsdier. Bovendien hechten zij zich voor het leven aan 1 partner… dan moet die partner er ook wel zijn: als vogel of als mens. Als je 4 dagen werkt, dan is het diep triest voor 1 vogel. Je krijgt dan je een gefrustreerde vogel, die gaat krijsen, bijten, veren plukken etc. Neem je er 2, dan heb je er zelf niet veel aan, omdat ze met elkaar zijn. Om een papegaai gelukkig te laten zijn heeft-ie zeker 6-8 uur per dag aandacht nodig. Verder is het heel belangrijk je heel goed tevoren te informeren.

Hamsters zijn een hele goede. Ze kunnen goed alleen zijn en zijn je niet tot last.

een eend, die zijn heel sociaal, en hebben niet veel voedsel nodig.

Eigenlijk zoek je dus een diertje dat gekooid zal gaan worden en eenzaam zal zijn. Twaalf hoog. Geen frisse lucht kan happen en door het gras kan rennen of snuffelen. Merendeels van de tijd geen aanspraak zal hebben. Tsja, ik weet het nog zo net niet hoor... Doet me een beetje aan het Monowicki vogeltje denken. Prachtig verhaal. Ai ai ai.... Moeilijk hoor... Waarom koop je niet gewoon een knuffelbeer? Mr. Bean voert er ook hele gesprekken mee... Of zoek een knuffelmarokkaan. Voor zo af en toe.

Een vogel, bijvoorbeeld een grasparkiet, je kan ook een kanarie nemen, maar dat lijkt mij wat minder leuk omdat die vooral in hun kooi zitten. Je moet ook niet denken dat een vogel in een kooi zielig is (ligt natuurlijk wel aan de grootte van de kooi) want als ze aan een kooi gewend zijn vinden ze het vaak juist fijn om in hun kooi te zitten. Als er dus vaak niemand thuis is kan je er ook voor kiezen om er 2 te nemen. Sommigen kunnen zelfs praten (mijn grasparkiet ook), maar de keus is helemaal aan jou. veel succes met kiezen en de groeten aan je huisdier.

Een vogeltje is een goede oplossing. Ook zou je kunnen kiezen voor een cavia. Een hamster zou ik zelf niet kiezen, overdag slapen ze en 's nachts zijn ze actief, dus zoveel heb je daar ook niet aan. Misschien een chinchilla, heel erg schattig en erg goed om te knuffelen.

Vissen, ik kan er uren naar kijken, leuk man :D Laat je wel goed informeren in een dierenwinkel. Mijn nicht had de kom vol met verschillende vissen en die gingen elkaar vermoorden..

Hallo, een Hamster lijkt me een heel goed dier voor in flat.

Een tamme valkparkiet, heb je weinig zooi van en kun je leren praten ook nog. Laat je hem vliegen dan komt ie steeds naar je toe en je bent zijn beste vriend. papegaai achtigen hebben een vrij hoge intelligentie

Als ik de vlag in je avatar bekijk, zou ik gaan voor de verschrikkelijk angstaanjagende Tibetaanse leeuwhond gaan, ook wel in de volksmond 'behaarde drakenkeutel' genoemd.

Bronnen:
http://www.hondenplaza.nl/rassen/shih_tzu_...

ik zou een inktvis nemen in een aquarium zelf heb ik dat ook

KAT

een rat. en aangezien dat je vier dagen werkt zou ik er minimaal 2 nemen. wel twee van het zelfde geslacht. weet ik uit eigen ervaring want een rat wordt heel erg snel eenzaam.

Bronnen:
Eigen ervaring

Een lief klein poezelig shetlandponytje mischien?

een vrouw

een schildpad

een hond (bulldog)

Mij lijkt een hamster het beste !!! Vooral omdat die best zonder de baas overleven kan overdag omdat hij dan slaapt.

een chihuahua heb dr zelf ook een en woon ook in een flat 4 hoog en ik heb gwoon een klein katte luikje gemaakt zodat ie de balkon opkan en op het balkon kan ze haar behoefte doen in een kattebak wel iedere dag legen ofcourse! Maja kwestie van een kwartiertje!

Een flat is gewoon beperkt voor een huisdier, waarom niets moderns .........

Toch vissen. Daar kun je namelijk wel veel mee doen. Je kunt ze hartstikke goed trainen, kijk maar op dit filmpje: Toegevoegd na 1 minuut: toegevoegd: nog een filmpje http://www.youtube.com/v/_ShnINvygok?fs=1

Bronnen:
http://www.youtube.com/v/jgRrrNL-mi4?fs=1

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100