Hoeveel meer energieverbruik vindt er plaats door thuiswerken?

Mijn zoon is ICT-developer en werkt thuis. Er staan nu 2 grote Apple schermen 5 dagen in de week, full time (8+uren) aan en dit vanaf maart vorig jaar. Hooguit 2 weken stonden ze uit.
Zijn baas wil de extra kosten vergoeden maar ik heb geen idee hoe hoog het verbruik van deze schermen is. Ook op de jaarafrekening kan ik dit niet bepalen, omdat ik vanwege de teruggave vorig jaar, een lager voorschotbedrag heb betaald. Heeft iemand een idee bij benadering wat ik kan opgeven als extra kosten hiervoor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kijk naar het vermogen van de schermen. Dit staat bij het label. Het scherm wat ik gebruik is 220 - 240V (in NL volgens mij 230V) met 1.15 ampere. Verbruik is 230 * 1.15 = 0.265 kW. Als deze 1 uur aan staat, is dat dus 0.265 kWh. Staat deze monitor 2 uur aan, is het 0.530 kWh. Zo kan je kijken wat de apparatuur verbruikt heeft over een bepaalde periode. Vermenigvuldig dat met de kWh-prijs en je hebt een indicatie voor de extra gemaakte kosten. ---- Aanvulling: Dit is natuurlijk zo voor elk elektrisch apparaat. Ook een computer / laptop. Maar vergeet ook niet verlichting e.d. Sommige werkgevers willen zelfs ook koffie vergoeden. Dus zou je eventueel kunnen meenemen.

Toegevoegd op 17 februari 2021 12:09: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100