Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe converteer ik een afbeelding van HEIC naar JPG?

Kennelijk zijn al mijn foto's op mijn iPhone X van het formaat HEIC. Nu heb ik deze foto's als JPG nodig. Hoe zet ik deze foto's om naar JPG?

Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
3.5K
LeonardN
4 jaar geleden
Je kan ook HEIC veranderen naar JPG in de telefoon: https://computertotaal.nl/artikelen/apple/heic-weg-ermee/?API_COOKIE_REDIRECTED=True
Standaardformaten kiezen
Open de app Instellingen en tik op Camera. Tik dan op Structuren en kies voor de optie Meest compatibel. Standaard is in iOS 11 de optie High Efficiency geselecteerd. Let op: als je de optie Structuren niet onder Camera vindt, ondersteunt jouw apparaat HEIF/HEIC niet en is er sowieso niets aan de hand. Helaas is het bij apparaten die de keuzemogelijkheid wél hebben niet mogelijk om bijvoorbeeld het meer ingeburgerde HEVC (.H265) wél aan te laten staan en het minder compatibele HEIC uit te zetten. Het is dus een typisch geval van alles of niks.
SimonV
4 jaar geleden
Zoiets had ik ook al in m'n antwoord genoemd. Ingebouwde iOS-instelling die automatische conversies mogelijk maakt tijdens bestandsoverdracht naar Windows 10 via USB.
https://www.guidingtech.com/convert-heic-jpg-windows/
LeonardN
4 jaar geleden
Oh ik dacht dat dit nog weer wat anders was. Dat de telefoon het direct opslaat intern als JPG. Dus dat de vrager straks nooit meer hoeft te converteren. Maar ik kan er naast zitten. Heb geen iPhone en (en zeker geen X).
SimonV
4 jaar geleden
Jouw oplossing is (natuurlijk) beter, als de telefoon het direct opslaat als JPG.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Je kunt dat bijvoorbeeld hier doen:
https://heictojpg.com/
https://www.apowersoft.nl/heic-to-jpg
https://freetoolonline.com/heic-to-jpg.html

Of met deze apps:
https://imazing.com/heic
http://www.fonepaw.com/heic-converter/

Je kunt ook op je iPhone instellen bij ‘Automatisch’ onder het gedeelte Overbrengen naar Mac of pc dat de foto’s direct naar jpg omgezet worden

Zie voor meer tips:
https://www.guidingtech.com/convert-heic-jpg-windows/
(Lees meer...)
Toegevoegd op 02 augustus 2019 10:16: bron
SimonV
4 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding