Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe werkt domeinnaam registratie?

Dan bedoel ik niet, ga naar een service daarvoor.
Maar hoe doen hun dat?

Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
1.1K
Antoni
5 jaar geleden
Kijk eens op de website van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland: https://www.sidn.nl/a/nl-domeinnaam/domeinnaam-registreren.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Als je een domeinnaam registreert komt die naam met je IP-adres op de harde schijf van een aan computer te staan. Deze computer wordt gebruikt als Domain Name Server (DNS).
Als een browser bijvoorbeeld met google.nl contact wil maken, dan vraagt hij eerst aan een domain name server (met een bekend IP) waar google.nl uithangt. De DNS kijkt dan in zin lijstje of hij google.nl kan vinden, en zoja stuurt hij het IP-adres terug naar de webserver. Die kan dan vervolgens naar dat IP-adres vragen om de default pagina (of naar de pagina die na google.nl opgegeven is).
Er kunnen meerdere DNS computers zijn. Als de eerste het niet kan vinden kan die bij andere DNS servers de aanvraag neerleggen.
Se browser miet dus altijd een IP-adres hebben om een internet pagina op te vragen.
(Lees meer...)
5 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding