Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom hebben veel filmopnames op internet een 2e laag erachter?

Heel vaak zie ik op internet een filmpje in klein kader en daaromheen/achter een deel van de film nogmaals maar dan alsof er matglas tussen zit. Zie hier voorbeeld. https://youtu.be/z78xh3RhO2A?t=39

Waarom is dat zo? Ik vind dat reuze irritant

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Dat probleem heet Vertikaal Video Syndroom(VVS), een probleem wat is ontstaan toen mensen met hun (smart)phone zijn gaan filmen en die zich niet bedenken dat video nooit staand is maar altijd liggend. Maar een smartphone wordt in de regel staand gehouden. Eigenlijk zouden gebruikers een waarschuwing moeten krijgen als ze zo filmen.

Het is tegenwoordig niet meer mensen aan te leren dat mensen horizontaal moeten filmen idd. Vooral omdat het terugkijken op een smartphone en het doorsturen naar anderen met een smartphone geen problemen geeft. Dumpert.nl heeft nog proberen dmv een demonstratie aandacht te vragen aan het probleem(die worden wekelijks overladen met VVS-filmpjes), maar die demonstratie werd nota bene door omstanders in VVS gefilmd:
https://youtu.be/WO7La3iCvWI?t=2m16s

Het toevoegen van wazig kopiebeeld aan de zijkanten, (wat trouwens ook soms al werd gedaan met 4:3 materiaal op 16:9 frames),
wordt niet automatisch gedaan door youtube, maar door de mensen zelf.
https://www.youtube.com/watch?v=LdCLQ2DQ0NY
(fijn nu weten nog meer mensen hoe je dat moet doen)

Het zal niet lang duren gok ik en youtube gaat een staand frame aanbieden naast het huidige frame. Als je de video dan niet "fullscreen" draait, heb je het probleem niet echt meer.

Het filmpje wat je linkt slaat trouwens alles, echt misselijkmakend, ik bedoel letterlijk. Komt door dat er ook nog voor gekozen is om de hoogte niet gelijk te houden aan het frame. Helemaal onzinnig. Bij de links-rechts bewegingen is het een nachtmerrie nu.

Toegevoegd na 12 minuten:
Oh en het is dus om te zorgen dat het 16:9 frame volledig gevuld is.

https://kisdedtech.files.wordpress.com/2014/12/avoid-vvs.png
Als je VVS filmt dan krijg je op een scherm normaliter wat je rechtsboven ziet. Dat vinden sommige mensen niks, en toen verzon iemand dus waar we nu soms naar kijken.

Toegevoegd na 17 minuten:
Het hele probleem is te voorkomen als we de aanwijzing van de dame allemaal opvolgen.
http://www.dumpert.nl/mediabase/6708273/fa744883/fuck_vvs_.html
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding