waarom kan mijn laptop niet zonder netstroom?

tijdje geleden mijn laptop (packard bell EasyNote TK) laten vallen. Hierna is er een nieuwe monitor ingekomen. Wanneer hij aan de netstroom zit, is er niks aan de hand. Wanneer ik de voedingskabel los haal om de laptop te gebruiken waar een laptop voor bedoelt is (het gebruik waar dan ook zonder een stopcontact nodig te zijn) begint het beeld te knipperen en wisselt hij in hoge snelheid van helderheid, hierbij hoor ik een aan 1 stuk doorlopende piep (zie bijlage). Heeft iemand een idee wat dit kan zijn en waar het mogelijk aan ligt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je accu is dan stuk. En je laptop wisselt dan van netstroom automatisch naar de accu (logisch als je de stekker eruit trekt). De reden waarom je beeldscherm gaat flikkeren is als volgt. Je accu doet het waarschijnlijk nog wel, maar is beschadigd. De laptop blijft dan wel een tijdje aan, maar door het defect wisselt je laptop constant van normale instellingen naar energie-besparende instellingen omdat je accu niet correct werkt. Daarom flikkert je beeldscherm (resolutie en helderheid constant aanpassen).

Waarschijnlijk is je accu kapot. Als hij het wel op t netstroom doet maar niet op de accu zelf.. Lijkt me vrij duidelijk

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100