Mijn zoon zijn computer is gehacked, daardoor is zijn PC geblokkeerd omdat hij illegale webpagina's zou hebben bezocht. Hoe kan ik dat oplossen?

Mijn zoon is bijna een digibeet. Zit dus hoofdzakelijk op de PC voor internet bankeren en email contacten. Hij ontving een bericht dat zijn PC gehacked was. vervolgens een pagina met de mededeling dat hij geblokkeerd werd omdat hij illegale webpagina's zou hebben bezocht. In de rechter bovenhoek stond een soort politie logo Hij zou €100 moeten betalen om gedeblokkeerd te worden. Het betalen moest geschieden dmv Ukask of iets dergelijks, die te koop zouden zijn oa bij benzine stations. Met de PC was verder niets meer te beginnen. Geen internetverbinding of email contact was mogelijk. Hij snapt er niks van en vroeg mij ( zijn moeder) of ik hem kon helpen. Zelf ben ik 55 jaar en kan wel iets met de PC maar ben verder niet handig genoeg. Nu vraag ik me af of iemand weet of dit een echte politie pagina is. Volgens ons wordt hij opgelicht. Mijn man sprak op zijn werk iemand die precies het zelfde met zijn PC had.Hij had Norton op zijn PC staan. En of dit op een simpele manier op te lossen is. Ik wil gaan proberen de PC op te starten veilige modus en dan proberen systeemherstel. Het is een oude PC met windows XP. Of is PC als afgedankt te beschouwen? Of moet er echt een specialist aan te pas komen. Mijn zoon heeft niet zoveel geld.

Weet jij het antwoord?

/2500

Kijk hier maar eens dan lukt het wel. http://www.computeridee.nl/workshops/paysafe/ukash-politievirus-verwijderen

Ik denk dat dit ook oplichting is op een hele slimme manier! Desalniettemin hebben ze gewoon de PC gehackt en dat zal ook niet makkelijk terug te draaien zijn want zo te horen is het een pittig virusje. Ik zou naar het lokale politie bureau stappen om dit na te vragen en meteen aan te geven.

Zoek eens op internet naar antivirussoftware die vanaf een opstartbaar medium kan gedraaid worden. Start de pc daarmee op en laat dit antivirusprogramma scannen en de malware verwijderen. Maar neem er eerst foto's van en ga ermee naar de politie!

Dit is inderdaad een ransome mailvirus. Er zijn varianten van de tekst maar het probleem is gelijk. Je kan niet meer op internet. Betalen heeft overigens helemaal geen zin. Helaas hebben meerdere dit wel gedaan waardoor deze lui vrolijk doorgaan met deze rotzooi te verspreiden. Normaal gesproken zal geadviseerd worden om de pc geheel opnieuw te installeren, omdat dit virus zich slim nestelt. Ik heb deze ook al eens gehad. Ga naar een kasperskiy rescue disk, download deze: http://support.kaspersky.com/viruses/rescuedisk (op een andere pc) en brand hem op cd. Start besmette pc op met cd. Hier kun je een update doen van die software (laatste definities) om vervolgens gehele schijf te scannen. Als er een aantal worden gevonden (zijn er altijd meer dan 1), dan kunnen deze hier worden verwijderd. Dan kan pc weer normaal worden opgestart, opnieuw eigen virusscanner installeren (echt nodig) en nogmaals gehele schijven scannen. Hier komt wel enige pc kennis bij kjiken, dus raad aan om in omgeving computer fanaat te vinden die dit voor je doet. Anders harddisk los halen en via speciale kabel aansluiten op andere pc via USB! dan is het slechts een externe harddisk waar je (redelijk veilig) je eigen data vanaf kan halen. Sowieso veel werk. Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100