Waarom of hoe kan via Windows live messenger iemand in andermans 'postvak in' belanden?

Wat kan er mis zijn?
Een vriend past op huis van vriendin met gebruik van ook haar PC.
Ze hebben beiden msn account (live messenger) en hij meldt zich normaal aan met eigen login/password.
Soms checkt hij zijn mail via postvak in natuurlijk.
Dus in het msn-venster blijken er bv 7 nieuwe mails te zijn, klikt op 'envelopje' en dus in wat je kan verwachten: eigen mailbox ;)

Zomaar komt hij dan in de mailbox van die vriendin!
Niet echt discreet nietwaar?
Waar kan dit o.a. aan liggen en hoe te verhelpen?
Het zou aan toch die PC moeten liggen?
Zodra hij hier op mijn PC onder zijn account inlogt, is dit wel geheel normaal en dus in eigen mailbox.

PC van vriendin is verder legaal en goed beveiligd, vrij van spyware/malware, en is een stand-alone PC.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat het meest logische zou zijn, is dat op de computer via internet explorer de gebruikersnaam en wachtwoord van die andere persoon zijn opgeslagen als een cookie of iets dergelijks. Probeer even de browserhistorie te wissen, inclusief de cookies, en log dan eens opnieuw in op messenger; hoogstwaarschijnlijk dat je dan wel in je eigen postvak belandt. Het blijft inderdaad wel merkwaardig dat je zo makkelijk in iemands postvak komt....

Even kijken hoor. Laten we het hebben over e-mail1 en e-mail2, 2 verschillende e-mailadressen. Als de persoon van e-mail1 op de computer gaat om de e-mail te bekijken, klikt hij op de enveloppe en komt hij in zijn Postvak In. E-mail bekeken en de persoon van e-mail2 komt op de computer. Als de persoon van e-mail1 zich niet afmeldt, kan de persoon van e-mail2 in zijn inbox. Als e-mail1 zich afmeldt, kan e-mail2 meteen naar zijn inbox. Snap je het een beetje? Als degene dus voor je afmeldt, kom je meteen in je eigen inbox, maar als degene dat vergeet, kom jij in zijn/haar inbox.

In windows heb je bepaalde gebruikers accounts voor windows. Die slaan standaard wachtwoorden ed op. Het lijkt me dat als je opnieuw opstart, dat haar instellingen worden gebruiken, en dat de vrien geen eigen account op de computer heeft, waardoor haar settings worden gebruikt. Niet discreet? Valt wel mee: Blijkbaar vertrouwd de vriendin de vriend goed genoeg om toestemming te geven voor het huis-zitten & gebruik te maken van de computer aldaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100