Kunnen opsporingsorganisaties je nog traceren als je via een VPN werkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een VPN dienst zorgt er vooral voor dat je ip gemaskeerd wordt en je verkeer naar de vpn server versleuteld is. Het is op deze manier dus echt veel lastiger om te achterhalen wie wat gedaan heeft op het internet. Zoals eerder aangegeven is het dan natuurlijk wel belangrijk dat de VPN dienst geen logs bijhoudt waarin staat wat jij precies gedaan hebt. Daarnaast is het dan ook van belang dat je bijvoorbeeld geen cookies in je browser accepteert die je gebruikt hebt in surf sessies zonder VPN connectie. Ook is het niet handig om met dezelfde VPN verbinding in te loggen op je persoonlijke facebook of iets dergelijks. Jezelf echt verborgen houden is bijna onmogelijk, maar met een VPN dienst is het wel een stuk lastiger voor een opsporingsorganisatie om je te vinden. Er zijn overzichtsites waar je kan zien welk log beleid de verschillende vpn diensten aanhouden. Een aantal bekende vpn diensten zonder log zijn: IPVanish Private Internet Access ExpressVPN

Bronnen:
http://vpndiensten.nl

Ja. Alle VPN-diensten respecteren een rechterlijk bevel tot verstrekking van gebruikersgegevens. VPN-diensten verbergen namelijk het IP-adres van gebruikers door hun eigen IP-adres ervoor in de plaats te stellen. Maar ze kunnen alleen gevolg geven aan zo'n rechterlijk bevel als die gegevens (nog) opgeslagen zijn. Het kan zijn dat de gevorderde informatie niet is opgeslagen bij de betreffende aanbieder en daarom niet kan worden verstrekt.

Bronnen:
http://njb.nl/Uploads/2014/2/Scriptie-Stra...

Als je de juiste neemt niet. Sommige VPN's houden namelijk geen log bij.

Bronnen:
https://torrentfreak.com/which-vpn-provide...
https://www.quora.com/If-I-use-a-VPN-while...

Afhankelijk van het logbeleid van de VPN provider. Ook zou het voor kunnen komen dat opsporingsdiensten de VPN provider hackt en je zo proberen te traceren.

Bronnen:
https://www.vpngids.nl/vpn-info/wat-is-een-vpn/
https://www.vpngids.nl/vpn-info/hoe-werkt-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100