Hoe controleer ik of de pc vrij is van trojans (ook backdoor) ?

Heb afgelopen week via teamviewer een pc van vrienden gepoogd weer 'veilig en weer vlot' te krijgen, wat niet naar mijn eigen tevredenheid lukte helaas.

Via meer omwegen en herkenning van effecten zagen we dat er een backdoor trojan al dieper in gesetteld was, dus gelijk alarm , PC offline enz en geprobeerd alsnog data te saven en dan maar format-c hier thuis te doen...
(Niets wil nog werken, muis en keyboard stoppen met 'werk' zodra vanuit dos XP al wordt geladen, ook in veilige modus en ook de HD "los hangend in andere case hier wilde niet lukken en de dvd/romspeler worden niet herkend)

Hoe weet ik nu zeker dat ergens door alle pogingen niet in mijn pc (heb ook MS Essentials nog) een trojan alvast zich nestelt?

Volgens malwarebytes, superantispyware, adaware en spybot S&D niets gevonden op paar tracking cookies na, maar ja ook dat was in andere besmette pc hetzelfde!

Vraag lijkt me wel duidelijk? Ik wil gewoon eens weten of momenteel (mede door teamviewer verbinding) hier ook besmetting te traceren is ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

http://www.bleepingcomputer.com/download/tdsskiller/ Perfect voor dit soort problemen

Ten eerste raad ik aan om je computer in veilig modus op te starten. Wanneer je dat heb gedaan ga vervolgens op internet en scan met een online scannen. Zoals: - Microsoft (http://www.microsoft.com/security/scanner/nl-nl/) - Eset (http://www.eset.com/onlinescan/) - Bitdefender ( http://www.bitdefender.com/scan8/ie.html) Wanneer je dat heb gedaan zal ik je eigen virusscanner updaten en een volledige systeemscan doen. Bekijk ook je firewall (instellingen). Zijn er onbekende poortjes? Schakel dan die uit. Tenslotte zal ik je computer updaten en andere programma's (zoals Java). Ik hoop dat ik je hier mee kan helpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100