Saldo bank opvragen via WLM, is dat 'veilig' genoeg?

Op de site van mijn bank (ABN-Amro) http://www.abnamro.nl/nl/prive/slimbankieren/messenger_saldo/introductie.html maar zag ook dat de SNS en meer banken deze 'service' verlenen, deze optie dus.

Op zich (heb alleen nu nog maar soort account aangemaakt en zie in de contactlist WLM ABN als chatbot staan) fijn en simpeler dan bv bellen (erg duur) of steeds apart via de e.dentifier inloggen...

Pc is op zich wel goed beveiligd hier en heb een licentie voor Eset Smart Security en de hele PC is wel up to date qua XP en andere software.

Ben ook lid van security.nl en las
https://secure.security.nl/artikel/41094/1/Gratis_Windows-tool_voor_veilig_internetbankieren.html
Nu heb ik helaas niet zo goede ervaringen met HitmanPro, en weet ook niet of dit met Eset conflicteert...en dit riekt ook wel iets naar 'reclame' voor het bedrijf?

Browser is overigens steeds de nieuwste Firefox versie hier ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het alleen om 'saldo opvragen' gaat is dan gaat het voornamelijk om privacy en niet om veiligheid: het ergste dat je kan overkomen is dat derden jouw banksaldo kunnen zien. Verder hangt het waarschijnlijk voornamelijk af van hoe zorgvuldig jij zelf met je wlm wachtwoord (en je PC veiligheid in het algemeen) bent. In mijn ogen is het daarom geen probleem om deze functionaliteit te bieden zonder e.beveiligings.dingetjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100