Wat kan ik doen tegen deze vorm van spam (zie beschrijving)?

Ik heb een account bij YouTube. Sinds kort krijg ik mailtjes die eruit zien (en afkomstig lijken) van YouTube, maar die in feite spam zijn: zodra je op de link "Report spam" klikt, kom je uit op een Viagra-site.

Een paar aanvullende opmerkingen:
1. Mijn YouTube-account is niet gehackt, want voor die site gebruik ik een ander e-mailadres.
2. De spam lijkt afkomstig van YouTube; afzender is "services@youtube.com"; hetzelfde als het officiële e-mailadres van YouTube dus.
3. Als ik het adres van de afzender blokkeer, kan ik op dat e-mailadres nooit meer iets van YouTube ontvangen.

De site van YouTube barst van de tips en adviezen (óók over spam), maar dit probleem staat er niet bij. Ook kan ik nergens een optie vinden om het te melden.

Dus mijn vraag: wat kan ik het beste tegen deze spam doen, zonder YouTube op de lijst van ongewenste afzenders te zetten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat je dat mailadres wel kan blokkeren, het zou nooit afkomstig kunnen zijn van YouTube zelf. Meestal gebruiken spammers/scammers een teken uit een vreemde taal die veel lijkt op een ander teken in het Engels/Nederlands waardoor het dus legitiem lijkt.

Weinig. Waarschijnlijk heeft de spam helemaal niets met youtube te maken en is het puur toeval dat je daar een account hebt. Het is kinderlijk eenvoudig om je op internet als iemand anders voor te doen, ook via e-mail. Het enige dat je misschien kan helpen is een goede spam- of phishingfilter. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100