Is het mogelijk om een dubbele nick te gebruiken zonder dat een moderator het ontdekt?

Vraag omdat de meeste discussieforums als voorwaarde hebben dat je aan bepaalde gedragsregels moet houden. Laatst heb ik een forum gezien waarbij 1 gebruiker wel erg dominant een mening aan het opdringen was, terwijl de meerderheid een normale discussie probeerde te voeren.

Niet bedoeld om hier toe te passen, maar er zijn veel gebruikers vertrokken van dat forum, omdat ze last kregen van dat soort gebruikers en dus eigenlijk weg gepest zijn.
Anderen ergeren zich aan de onzinnige uitspraken waarbij het geen zin heeft om ze te weerleggen. Die zijn ook vertrokken.
Moderators hebben het opgegeven. Het zijn gebruikers die echt uren per dag doorbrengen op dat forum tegen een paar uurtjes per week.

Toegevoegd na 3 minuten:
Moderators hebben gewoon te weinig tijd om alles te lezen. Zolang ze niet schelden mogen ze blijven doorgaan.

Toegevoegd na 10 minuten:
Hartelijk dank voor de antwoorden tot nu toe.
Is het ook mogelijk via een proxy-server in combinatie met je eigen ip-adres bijvoorbeeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De meeste forum vervuilers werken via proxy servers. Deze personen zijn meestal bekend bij de moderatoren, en een groot probleem voor de forum beheerder. Deze personen kan men wel verwijderen, maar zijn meestal reeds binnen no-time via een andere nick naam terug. De enigste echte oplossing ligt bij de lezer zelf. Op elk forum is het mogelijk om personen te negeren. De vervuiler die heeft maar 1 doel en dat is reacties uit te lokken, zo anoniem mogelijk. Negeert men deze persoon, en reacties blijven uit, dan zal deze persoon dus het forum verlaten, omdat deze niet meer aantrekkelijk voor hem/haar is. Een proxy geeft geen garantie dat je compleet anoniem bent, daar forumbeheerders eventueel navraag kunnen doen bij de proxy verlener en een verzoek kunnen indienen om het ip vrij te geven achter de proxy gebruiker. Volledige anonimiteit met werking van java script is mogelijk, maar dan moet men spoofen. Maar ook hier hebben reeds meerdere sites zich tegen beveiligd.

Het IP adres verraadt dat er 2 nicks op 1 computer werken. Dus om niet ontdekt te worden, zul je vanaf meerdere pc's moeten werken

Ik denk dat de controle bij de IP-adressen ligt. Als je verschillende mogelijkheden hebt om in te loggen, op meerder adressen en computers, dan zou je een dubbele nick kunnen hebben.

Ja dat is mogelijk om gebruik maken van een open proxy. Meer informatie heb ik toegevoegd bij de bron.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Proxyserver

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100