Hoe voeg je automatisch de datum toe aan een opmerking in Excel(2016)?

In Excel heb je de optie om in een cel een opmerking in te voegen. Bij mij wordt hier standaard mijn naam dikgedrukt weergegeven. Voorheen kwam hier ook nog de datum van de dag dat ik de opmerking plaatste bij te staan (zie bijgevoegde afbeelding ter illustratie).

Ik zou dit ook in andere documenten graag zo zien, zodat je altijd kunt zien wie op welke datum de opmerking heeft geplaatst. Is dat in te stellen? Ik kan hier zelf niks over vinden, maar weet zeker dat het moet kunnen..

Weet jij het antwoord?

/2500

Automatisch toevoegen gaat niet. Daar zul je een speciale VBA-code voor moeten schrijven. Handmatig kun je de datum met Ctrl+; (plus en puntkomma) toevoegen. Als je het vaak doet, zou je de datum aan je gebruikersnaam (Opties - Algemeen) kunnen toevoegen. Maar die dien je dan wel elke dag te wijzigen... Griffin merkt op dat bij Excel 365 de datum automatisch verschijnt. Wellicht gebruikte je eerder deze versie.

Toegevoegd op 04 mei 2021 10:36: tekst
Bronnen:
https://support.microsoft.com/nl-nl/office...
https://www.extendoffice.com/documents/exc...

Je zou via ALT+F11 de Visual Basic editor kunnen oproepen en dan vervolgens het volgende erin plakken: Sub DatedComment() 'Update 20141110 Dim pComment As Comment Dim WorkRng As Range Set WorkRng = Application.ActiveCell Set pComment = WorkRng.AddComment(Application.UserName & ":" & vbLf & Now & vbLf) pComment.Shape.TextFrame.Characters(1, VBA.Len(Application.UserName) + 1).Font.Bold = True End Sub En als je dan op de gewenste cel gaat staan en op F5 drukt om de functie op te roepen, dan zal er automatisch de datum bij de opmerking verschijnen.

Bronnen:
https://www.extendoffice.com/documents/exc...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100