Hoe krijg ik een oud mailadres definitief uit het geheugen van Outlook?

Een lastig probleem: iemand neemt een nieuw mailadres, maar het oude adres blijft elke keer (ook) tevoorschijn komen als ik zijn/haar naam intyp, om een mail te versturen. Op het "kruisje" bij het mailadres drukken helpt niet definitief - het oude mailadres blijft in het geheugen staan. Is er een manier om het oude mailadres echt, helemaal definitief uit het geheugen te wissen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het gaat dus om Outlook van Office. Deze vreemde oplossing blijkt te werken bij dit vaker voorkomende probleem: Nieuw bericht maken Typ in het gedeelte 'Aan:' de eerste 3 letters van het adres dat u wilt verwijderen. Selecteer dit e-mailadres. Klik met de rechtermuisknop op het adres en voeg toe aan contacten. Verwijder de e-mail. Maak een nieuwe e-mail. Typ in het gedeelte 'Aan:' de eerste drie letters van het e-mailadres dat u wilt verwijderen. Beweeg de muisaanwijzer over het adres dat u wilt verwijderen. Klik op de 'X' om te verwijderen. Verwijder de e-mail. Ga naar contacten en verwijder het adres dat u zojuist hebt toegevoegd. Andere oplossing: zoek de persoon bij ‘Alle contacten’ en zet daar het kruisje. Niet tijdens het maken van een nieuwe e-mail.

Bronnen:
https://www.reddit.com/r/Office365/comment...
https://www.slipstick.com/outlook/delete-a...

In Outlook worden e-mailadressen die je eerder hebt gebruikt opgeslagen in de lijst voor automatisch aanvullen. Die functie staat standaard ingeschakeld en kan niet worden geblokkeerd. Daar moet het oude adres dus uit verwijderd worden: - Klik in de navigatiebalk op Personen. - Selecteer de contactpersoon die je wilt verwijderen (dus die met het verouderde e-mailadres) en klik op verwijderen op het lint. Of klik met de rechtermuisknop op de contactpersoon en klik dan op verwijderen. - Sluit af door te klikken op Opslaan & sluiten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100