Hoe moet je de dubbele puntjes op de e doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zorg ervoor dat jou toetsenbordtaal op verenigdestaten Internationaal staat. Druk dan op het toetsenbord met shift ingedrukt op " toets daarna een klinker en zowaar de dubbele punt staat boven de klinker. Dit geld ook voor `' ^ " ofwel è é ë ê groet, Frank

Shift + (dus tegelijk)de aanhalinstekentoets (naast Enter) en daarna de 'e' intoetsen. ë Toegevoegd na 2 minuten: Óf Alt 137: houd Alt ingedrukt en toets met het nummerieke gedeelte (aan de rechterkant van je toetsenbord) het getal in.

Als je een Nederlands toetsenbord hebt ingesteld: eerst " intypen (je ziet dan nog niets), dan een e; er verschijnt dan een ë. Alternatief, dat altijd werkt, of je nu wel of geen Nederlands toetsenbord hebt ingesteld: Alt-0135. Toegevoegd na 1 minuut:   Nog een mogelijkheid: onder Bureau-accessoires zit een tooltje (in het Engels heet dat Character Map - ik weet niet hoe het in een Nederlandstalige versie van Windows heet). Met dat tooltje kun je al dat soort letters met accenten vinden. Toegevoegd na 17 minuten:   Ik heb een typefoutje gemaakt. De combinatie die altijd werkt is niet Alt-0135, maar Alt-0235. Met dank aan JSZ die mij hierop wees.

Naast de dubbele punt zie je deze toets " als je shift " doet en dan de letter intypt moet het lukken :)

Shift en de knop linksboven daarvan indrukken (waar je: '' mee krijgt), vervolgens loslaten en dan de E indrukken

Op een toetsenbord door " plus shift en dan de e in te drukken. En bij een iOS mobiel of iPod touch.. Door de e langer in te drukken. Ë

Op een apple computer is het: Alt tegelijk met de u, en dan de e indrukken

Op je telefoon moet je simpelweg de letter 'e' ingedrukt houden en daarna slepen naar de letter 'ë', Op de meeste computers en laptops moet je op de dubbele aanhalingstekens drukken (") en daarna op de 'e'. Bij latops van apple moet je eerst drukken op 'alt' en 'u' en daarna op 'e'.

Dit is wat ik altijd gebruik, ik heb voor het gemak de link er maar bij gezet. Dubbele puntjes (trema) Druk tegelijkertijd Alt en U in, dit zorgt voor een trema op de eerstvolgende letter. Alt+U en daarna a maakt ä. Alt+U en daarna e maakt ë etc. edit: dit werkt alleen op de mac kom ik net achter, op andere toetsenborden gaat het zo: Umlaut ä 0228 ë 0235 ï 0239 ö 0246 ü 0252 ÿ 0255 Speciale letters kunnen gemaakt worden door de Alt-toets ingedrukt te houden terwijl je de bovenstaande code op het numerieke toetsenbord typt. Na het loslaten van de Alt-toets verschijnt het teken.

Toegevoegd op 27 juni 2018 13:47: bron, tekst
Bronnen:
https://www.mac-helpdesk.nl/streepje-op-de...
http://www.mijnwoordenboek.nl/symbolen/

nederlands toetsenbord: " intikken, dan e. = ë of alt 137.

je moet eerst ctrl shift dubbelen punt tegelijk indrukken en dan de let e i ect. groetje oumnia

Als je een apple mac heb moet je dit doen: alt indrukken en dan op de u drukken en ten slotte op de e drukken . dan krijg je de ë

Door de alt-toets (of option-toets), (⌥) te combineren met de e komt er een keuzescherm naar voren. Houd de 'e' 1 seconde ingedrukt. Je krijgt een scherm te zien met verschillende opties. Zie afbeelding hieronder. Druk op 2. Voilà! De ë.

Bronnen:
http://www.Googlë.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100