Hoe kan ik met in 1 keer honderden mapjes aanmaken in Windows 10?

Ik moet een paar honderd mapjes aanmaken, allemaal met opvolgend nummer. Ik heb niet zo'n zin om dit handmatig te gaan doen.
Ik weet dat je ook via de CMD met het commanda "mkdir" een map kan aanmaken, en ook meerdere (door bijvoorbeeld MKDIR Map1 Map2 Map3 enz te typen). Maar voor een paar honderd mapjes gaat dit het ook niet worden. Weet iemand een script of een manier om een batch file te maken hoe ik dit in 1 commando kan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

In CMD 100 mapjes Map1 tot Map100 Begeef je zelf naar de directory waarin je de mappen wil maken: for /l %i in (1,1,100) do md Map%i Batchbestand: @echo off for /l %%i in (1,1,100) do md Map%%i https://superuser.com/questions/1001496/how-can-i-create-a-list-of-named-folders-in-windows-automatically Onderaan de pagina zie je ook nog een methode om het te doen met Windows Explorer te doen. Alleen ontkom je dan niet aan Map(1) (dus met haakjes). === Nog meer mogelijkheden heb je met een tool als https://www.bulkrenameutility.co.uk/Download.php Met functie (7) kan je nullen invoegen aan al gemaakte mappen. Maar je kan ook met functie (10) nummering geven en ook kan je dan met "pad" nullen toevoegen.

Toegevoegd op 08 oktober 2019 20:29: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100