Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

is het mogelijk in html en css text achter een foto plaatsen?

ik heb een html pagina (zie bron) die zorgt er voor dat er een aantal afbeeldingen op het scherm komen en ik heb een css pagina(zie 2e bron) die er voor zorgt dat de afbeeldingen een afgeronde rand krijgen en dat als je op de 3e of 5e afbeelding klikt dat deze dan onzichtbaar worden, wat ik dus wil is dat er tekst achter die 3e en 5e foto komt en die dus pas zichtbaar is als je er op klikt, bij voorbaat dank.

Toegevoegd na 1 minuut:
bron 1: http://pastebay.net/1245597
bron 2: http://pastebay.net/1245599

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
1.3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

1. een ID is unique, die mag alleen een keer op een pagina voorkomen. Dus 5 elementen met dezelfde ID mag niet. Daar gebruik een "class" voor.
2. met CSS selector :active, kun je niet een plaatje laten verdwijnen. :active is alleen voor een link geldig (http://www.w3schools.com/cssref/sel_active.asp)

Om te bereiken wat je wilt, moet je Javascript of een JS framework gebruiken (jQuery, angular). En dan met click events elementen verbergen/showen.

hier een voorbeeld met jQuery: http://plnkr.co/edit/kFb0Qzi6fz4XZcQs1hWS?p=preview
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
bedankt voor je antwoord, ik heb inmiddels alle afbeeldingen een eigen id gegeven. de :active selector werkt precies zoals ik wil dus eigenlijk wil ik daar niks aan veranderen maar mijn vraag is eigenlijk nog steeds hoe krijg ik die tekst achter mijn afbeelding
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
excuses, ik had je voorbeeld met jQuery niet gezien :-$ heel erg bedankt!
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in chrome doet :active het niet hoor, had ik getest (ik weet niet in welke browser jij ontwikkelt). Click events kunnen niet door CSS worden gerenderd, dus Javascript is de enige cross-browser optie ;)

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding