hoe javascript programeren?

ik heb een javascript en ik wil het natuurlijk gebruiken maar ik weet niet hoe het moet. ik weet plakken in kladblok en dan als wat opslaan + moet je iets speciaals van java downloaden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat stukje Javascript in kladblok plakken, opslaan als bestandsnaam.js (dus een naam bedenken en ".js" erachter typen). Dan een HTML pagina aanmaken (ook in kladblok) en opslaan als "index.html" (of eventueel een pagina met een andere naam). In dat bestand de volgende code opnemen: Uiteraard 'bestandsnaam' vervangen door je eigen verzonnen naam voor je externe Javascript-bestand. Ook kun je op je HTML pagina zelf Javascript opnemen zonder extern bestand, zet daarvoor je code tussen de volgende tags:

Javascript is een internettaal. Je moet hem in een html pagina verwerken om te gebruiken. Als je niet weet hoe dit moet kan ik je de site www.w3schools.com aanbevelen. Maar verwacht niet dat je het snel gaat. Iets goed leren duurt lang. Je hoeft niks speciaals te downloaden. Je browser kan het lezen en uitvoeren. "moet je iets speciaals van java downloaden?" Javascript is niet van Java.

Volgens mij kun je het gewoon als html of htm extentie opslaan dus: .htm .html Als je deze dan opent met internet explorer dan rekent hij de code gewoon uit zeg maar. Op de onderstaande site vind je veel van dit soort codes.

de javascript zelf kan je opslaan in een document met de extensies .html .php .js javascript en java hebben niks met elkaar te maken. Toegevoegd na 10 minuten:

Deze site geeft veel voorbeelden en heeft al veel bibliotheken ingebouwd, zodat je snel iets leuks kunt maken : Http://www.processingjs.org

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100