Hoe kan iemand (kennelijk door een ander aangemaakt) ineens een facebook account krijgen ( (zie toelichting)

Tot grote schrik zag een vriend van me, via zijn mailbox van hotmail een account-aanmaak bevestiging van facebook!
Met nota bene zijn echte naam voluit, woonplaats, geboortedatum en dus op een nog bestaand/actief hotmailadres?

Uiteraard heeft hij gekeken op facebook, moest inloggen en zag dat dit niet via zijn meest gebruikte wachtwoord ging.
Dus ander wachtwoord aangevraagd vanuit facebook. en erna deze uiteraard niet geactiveerd, en inmiddels ook niet meer vindbaar op facebook.

Nergens is hij erg actief op www.(nog best een PC-leek;)) Gebruikt pc voor puur email, surfen en soms muziek luisteren op youtube.

Pc (via win 7 is door provider KPN goed beveiligd, en qua onderhoud enz is alles oke en ook legaal.

Hoe kan dus iemand met best wel privacygevoelige gegevens een account aanmaken op faceboek voor een ander, en dit op een avond rond 23.00 uur, en vanuit eigen ervaring met faceboor (ik heb ook account daar) weet ik dat zodra account voltooid is, al vaak binnen enkele minuten die bevestiging naar opgegeven emailadres zendt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niet alleen bij Facebook maar bij veel meer plaatsten waar registratie nodig is wordt gebruikt gemaakt van dubbel drop in. Het is een extra controle middel om te zien of de registratie door de juiste persoon gedaan wordt. Op een aanvraag voor registratie zendt de organisatie een mail naar het opgegeven e-mailadres. Via een link in het bericht kan je akkoord gaan met de registratie. Zo lang je die link niet aanklikt werkt de registratie niet. Het probleem is dat een kwaadwillende jou kan registreren maar dat hij zijn eigen e-mailadres opgeeft. Dan ontvangt hij het bericht en kan hij er op klikken. Gevolg je bent voor een gedeelte je persoonlijkheid kwijt. Dit wordt personality hacking genoemd.

Zo een aanmaakbevestiging bevat vaak een link die aangeklikt moet worden om de account te activeren. Dus zo lastig is het niet: gewoon online gaan en de gegevens invoeren en je bent zover dat er een mailtje verstuurd wordt.

Je kunt wel een facebook account op iemand anders' e-mailadres aanvragen, maar je krijgt hem niet geactiveerd. Dat moet vanuit de mail die je invult bij het facebook-account, en daar heeft iemand anders (als het goed is) geen toegang tot. Waarschijnlijk is dat facebook-account nooit actief geweest.

Kan alleen als iemand achter zijn pc of laptop dit grapje heeft georganiseerd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100