Hoe kan Ziggo ineens gigabit internet leveren zonder zichtbare werkzaamheden?

Ziggo levert steeds sneller en sneller internet en dat gaat echt niet meer door die oude draadjes. Waarom heb ik ze dan geen nieuwe kabels zien trekken?
BAM legt nu glasvezel aan voor Delta en daarvoor is overal de straat open of zijn er gleuven in het asfalt gemaakt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Blijkbaar zijn die ‘oude draadjes’ toch nog goed genoeg. Ziggo zal wel betere/snellere servers in de datacentra hebben neergezet.

Ziggo heeft glasvezel lopen tot de straatkast. Voor het laatste deel naar jouw huis gebruikt het nog steeds coax, maar met steeds betere hardware en software om de snelheid steeds hoger te krijgen. Zo hebben Ziggo-gebruikers (en daarvoor Casema) steeds een ander modem met een hogere DOCSIS ondersteuning moeten krijgen. Bron1 " Wat is glasvezel-kabel? In ons glasvezel-kabelnetwerk wordt de techniek van glasvezel en coaxkabel slim gecombineerd voor een perfecte verbinding. We gebruiken de technische voordelen van beide kabels voor stabiel en snel internet. Zo krijg je altijd de snelheid die je nodig hebt. GigaNet bestaat uit ons glasvezel-kabelnetwerk en SmartWifi. Van onze datacenters tot de straatkast ligt glasvezel. Glasvezel is ideaal voor het afleggen van grote afstanden en het tegelijkertijd versturen van veel data. Van de straatkast tot je huis kiezen we voor kabel, de bewezen en betrouwbare techniek die op dit moment al naar de meeste huizen in Nederland ligt. Dankzij slimme software kunnen we steeds meer data versturen over dezelfde kabels. Dit maakt dat de vertrouwde kabel nog tot in de verre toekomst geschikt is voor stabiel en snel internet. " == Het vervangen van coax voor glasvezel van straatkast tot centrale is niet zo opvallend als van kast naar woning. Vervangen kan wellicht ook gebeuren zonder (veel) graafwerkzaamheden. === Ook het "ineens" deel van je vraag is vreemd. Ziggo drijft al jaren de snelheid steeds wat op. === Nog een feit wat meehelpt is dat Ziggo onlangs de analoge TV afgesloten heeft, hiermee is ook weer wat bandbreedte gewonnen op de coax. === Dus opgesomd. -Ziggo levert niet ineens giganet, dat is een groei van snelheid van jaren en meerdere technieken (glasvezel en DOCSIS) -Er zijn wel werkzaamheden geweest, maar die zijn minder zichtbaar dan een techniek die nieuw is en tot in je huis wordt aangelegd (glasvezel in je huis) -Voor het allerlaatste deeltje gaat het internet nog wel over de "oude draadjes" (coax) -Voor het grootste deel gaat het over glasvezel , zodat je hele wijken/straten kan voorzien van gigabit internet, met enkel coax was dat idd niet mogelijk geweest

Toegevoegd op 20 May 2022 10:04: tekst
Bronnen:
https://www.ziggo.nl/giganet?gclid=Cj0KCQj...
https://tweakers.net/nieuws/180464/ziggo-v...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Hybrid_fibre-coaxial

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100