Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is een VPN noodzakelijk op een pc, voor thuisgebruik? Als ook een anti-virus programma?

Vaak leidt dit tot internet problemen in combinatie.
waar dient het voor wordt het aangeraden?

Verwijderde gebruiker
2 jaar geleden
in: Internet
1.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Nee een VPN is niet noodzakelijk voor thuis. Tenzij je dingen wilt gaan doen die eigenlijk niet mogen en illegaal zijn. Je moet gewoon zorgen dat je internetverbinding in huis goed beveiligd is met een sterk wachtwoord, niet zomaar overal op klikken of dingen downloaden. Qua virus programma heb ik geen tips, ik gebruik geen Windows.
(Lees meer...)
2 jaar geleden
Een versleutelde VPN-tunnel levert weliswaar enige veiligheidsvoordelen, maar het beschermt je niet tegen de meeste internetgevaren. Ook al claimen sommige VPN-diensten anders, soms zelfs tegen het misleidende aan; je bent met VPN nog altijd kwetsbaar voor malware, fraude en de meeste hackpogingen.

Kortom, een VPN gebruiken is niet altijd noodzakelijk of nuttig.
(Lees meer...)
fremar
2 jaar geleden
Een VPN versluiert jouw IP adres. Betere privacy. Je kan met een VPN b.v. in een ander land bepaalde tv programma's kijken die je met je eigen (nederlandse) IP adres niet kan zien. Maar nog steeds ben je vatbaar voor virussen.
(Lees meer...)
2 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding