Hoe zet je een goed moderatie systeem op?

Ik ben bezig een site te bouwen over het kweken van planten. Hier wil ik gebruikers deel laten nemen aan de site. Echter, om te voorkomen dat het een zootje wordt wil ik graag een moderatie systeem er in opnemen. Bestaat er standaard software? Of als ik het zelf zou moeten bouwen in PhP, waaruit bestaat een goed moderatie systeem. En wat zijn de selectie criteria voor en tegen moderatoren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik denk dat het goed is als de moderatoren alleen modereren, en verder geen deel uitmaken van de site. dit geeft de nodige afstand denk ik. verder moeten ze werken vanuit het uitgangspunt; gelijke monniken, gelijke kappen. dan nog een snufje relativeringsvermogen en humor, dan kom je een heel eind.

Moderatie is en blijft mensenwerk. Daar is geen automatisch systeem voor te bouwen. Criteria voor moderatoren? Je moet snappen wat er in de bijdragen staat, tolerant zijn, maar streng als het er op aankomt, en vooral gevoel voor humor hebben. En geen lange tenen, dus.

Ik zou eventueel voor smf forum script rondkijken en een laten fuseren met tinyportal of simpleportal. hierdoor heb je een volledige site die een beetje als Fok! werkt. Uitgebreide profielen voor leden is ook mogelijk, mensen aanwijzen om op te treden als moderator is ook mogelijk net zoals karma op de profielen. Zo heb je een combi tussen forum en site wat eigenlijk perfect werkt. Als er hulp bij nodig is help ik graag.

phpbb en smf forums hebben hier best goede opties voor. Ook met drupal is het een en ander mogelijk als je meer dan alleen een forum wil. In mijn mening is drupal de beste keuze gezien daar de gebruikers rechten zeer uitgebreid zijn en de kans op misbruik hierbij het laagst is (wanneer je je instellingen goed zet natuurlijk) Ok is er veel documentatie voor te vinden en zeer veel plugins. had ik al verteld dat het gratis en open source is ????

Bronnen:
http://drupal.nl/
http://drupal.org

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100