Mijn buren zitten op mijn internet hoe gooi ik ze er af want ze hebben het wachtwoord? Mijn internet wordt hier heel sloom van .

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het wachtwoord wijzigen is stap één, maar zolang ze erop zitten, blijven ze erop. Dus: wachtwoord aanpassen en dan even je modem uit de stroom halen, zodat je netwerk "down" gaat. Dan zijn ze er vanaf en komen ze er niet meer op.

Wachtwoord voor je wifi in je router aanpassen en beveiliging inschakelen ( misschien staat het uit). Hoe weet je trouwens dat je buren jouw wifi musbruiken?

Je kunt het wachtwoord veranderen of hun apparaten blokkeren.

Zeg het tegen je buren, misschien hebben ze het niet door. Als ze bewust op jouw wifi zitten en er niet vanaf willen gaan verander dan je wachtwoord of schakel, indien je dat nog niet hebt gedaan, je beveiliging in.

Uiteraard is de makkelijkste oplossing om het wachtwoord te wijzigen. Je kan echter op je wifi-router ook MAC-filtering instellen. Je geeft dan de MAC-adressen op van toegestane apparaten en anderen (net gedefinieerde) apparaten kunnen dan niet meer naar de router connecten. Dit verschilt er router, ik adviseer om de handleiding er bij te nemen als je dit echt wilt gaan doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100