Leidt een strengere moderatie op forums tot een verhoging van de kwaliteit van bijdrages, bij gelijkblijvende deelname van leden?

Of is het zo dat een deel van de mensen zal ophouden met bijdragen. Een voorbeeld is bv het GV forum, waar nu strenger aan de regels wordt vastgehouden dan voorheen. Leidt dit tot een vermindering van je bijdrages? Of ga je juist langer nadenken over wat te posten, en post je evenveel?

Toegevoegd na 12 minuten:
Excuses. Bij GV forum doel ik op goeievraag.nl, en niet het forum dat door een aantal GV deelnemers is opgericht.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ieder forum heeft zijn specifieke regels en voorwaarden, als de deelnemers zich hieraan houden, zal er geen irritatie over verwijderingen of correcties zijn, en loopt alles zonder enige problemen. Sterker nog, er zouden geen moderators aanwezig behoeven te zijn. Dit is echter een utopie...... Naar mijn mening zullen er een aantal mensen van de site verdwijnen, omdat ze zich uiteindelijk niet kunnen verenigen met de gestelde regels, en lijkt het of de kwaliteit van bijdragen beter wordt.Maar ik denk dat dit gezichtsbedrog is, de bijdragen stonden altijd al op een hoog peil, alleen de mindere kwaliteitsvragen(niet aan de regels voldoend) zullen niet zo erg meer opvallen door minder aanwezigheid.

Strenger modereren leidt tot vermindering van de bijdrage van de gebruikers... Ik stel geen vragen meer en reageer niet meer, dan loop ik geen onnodige risico´s... Elke regel die er is maakt een reactie los en niet modereren is ook al geen optie... Door de invoering van medailles wordt het min-stemmen plotseling interessant en komt het ook meteen heel nauw WAAR iets gepost wordt... Door het puntensysteem in te voeren krijgt men een kwantificatie-drang... Doordat er regels zijn, zullen anderen gewag maken van overtreding van regels... Dat GVF is een roddelforum, waar mensen in een kwaad daglicht gezet worden en er vervolgens zonder reden van af gegooid worden... Maar strenger modereren leidt tot vermindering van gebruikerbijdragen inderdaad...

Ha, die Jelle; De naar mijn smaak al te pietluttige manier van modereren op goeievraag.nl van de laatste tijd ontneemt mij geregeld de lust vragen of antwoorden te plaatsen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100