Mijn dochter (18) zit 15 a 16 uur pd. voor de pc/laptop op een teken site. ze chat alleen nog maar met "n meid die verliefd is op KITT. wat nu?

15 16 uur per dag. geen sociaal leven meer. vriendinnen niet meer.ze wordt er niet aardiger van.

Toegevoegd na 27 minuten:
Ze heeft deze week nog vakantie trouwens , dus praat al zo'n 8 (9) weken met haar. volgt straks een nieuwe opl. praten, straf, afnemen, helpt niets

Weet jij het antwoord?

/2500

Professionele hulp inschakelen. Ik zit zelf ook vaak achter een pc, maar dit is wel absurd.

Wat is een KITT? Je zou met je dochter kunnen praten, denk dat dit de beste oplossing is en haar confronteren met de gevolgen; geen vrienden, sociaal isolement, prestaties op school en in het bedrijfsleven. Zorgen dat ze gaat inzien dat ze hier spijt van krijgt en dat ze haar leven anders gaat indelen, desnoods met hulp om haar sociale leven weer op de rit te krijgen.

Wij kregen vroeger een kookwekker mee naar de computer. Nu weet ik ook wel dat het iets andere tijden zijn nu, maar vaak heeft iemand achter een pc geen tijdsbesef. Praat met je dochter, achterhaal waarom ze haar contacten op het internet legt en waarom ze geen vriendinnen/vrienden heeft. Maak samen afspraken over wat wel en niet kan op het internet en zoek eventueel samen hulp. Een andere maar wel erg sneaky oplossing is om zelf contact te zoeken met haar via haar pc. Meld je aan in dezelfde chatroom en probeer zo te achterhalen wat er met haar aan de hand is. Waarschijnlijk verstopt ze zich vor iets of iemand als ze zich zo afsluit van de echte wereld. Zorg er wel voor dat je hoe dan ook een band blijft behouden en dat ze je meer verteld over haar leven. misschien dat praten dan ook makkelijker wordt.

Ik zat vroeger ook bijna zo veel achter de pc. Kwam omdat ik niet veel anders te doen had, vooral in vakanties. Je kan haar meenemen (verplicht als ze niet wil) naar familie en kennissen. Wat vond/vindt ze leuk om te doen. Misschien kan je een dagje met haar weggaan. En als ze weer naar school gaat eens wat dingen ondernemen, misschien raakt en blijft ze dan wat uit de sleur van de pc. Als je het haar verbiedt wil ze alleen maar meer. Professionele hulp lijkt me wel een beetje veel. Ik denk dat ze je dan niet meer serieus neemt en nog minder graag met je wil praten.

Als router het mogelijk maakt (of op je PC) parentel control aanzetten en zo de tijd beperkten dat ze kan internetten.

Gewoon de stroom eraf halen, of de pc wegdoen

Windows heeft een Ouderlijk Toezicht- functie, die zou je ervoor kunnen gebruiken. Je kan er bijvoorbeeld een maximum aantal uren p.d. op kunnen zetten, en dat de pc na dat aantal uren automatisch zichzelf afsluit. Ook kan je met die functie bepaalde sites blokkeren, zodat ze niet meer met haar kan chatten. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een maximum aantal uren op een internet-browser te zetten. Heb je geen Windows 7? De functie bestaat ook voor oudere versies van Windows. Je hoeft alleen maar eventjes te Googlen hoe je het moet aanzetten, en klaar is Kees!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100