waarom is internet soms langsaam?

ligt dat aan de buren? want we zitten met 7 huizen op 1 aansluiting. 3 met draad en 4 draadloos. en ik zit op een draad.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat komt omdat er op dat moment heel veel gebruikers tegelijk zijn.

7 huizen op een aansluiting...!? Ja. Dat is drukte. Denk aan een snelweg. 10 autos pr minuut: moeiteloos. 50 per minut wordt al lastiger. Als je pribeert 100 autos per minuut over de snelweg te krijgen, dan gaat het opstoppen. En bij 1000 per miinuut loopt eht echt helemaal vast. Vervang nu de snelweg door een kabeltje, en de auto's door informatie pakketjes. En bedenk dat al deze pakketjes door je router/modem verwerkt moeten worden: Hoe drukker het wordt, des te langzamer wordt het. Er is echter een ondergrens waaronder dit effect niet meer mee speelt: Elke aanvraag voor info kan afgehandelt worden zonder dat het last veroorzaakt.

Ja, dat ligt hoogstwaarschijnlijk aan je buren. Gesteld dat de internetverbinding deugdelijk is. Er hoeft er maar ééntje zitten te downloaden en je bent de pineut. Maar nog vervelender is het als iemand een Peer-to-peer prorammaatje gebruikt. Het klinkt een beetje technisch, maar dan loopt je 'upload' vol en dan schiet het echt niet meer op voor de anderen. Nou ja, je moet maar denken dat het je ook heel weinig kost zo, met z'n zevenen. Of misschien wel met meer, want veel mensen hebben meer dan één PC.

Omdat er ook file kan ontstaan. Er zijn wel programma's die jou vooraan zetten (en dus de buren langzamer draaien)

je zou op het internet eenbandregelprogrammatje kunnen zoeken en installeren, geef je je zelf gewoon 20% v/d bandbreedte kun je vooruit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100