Kan je een systeemvariabele opnemen in een URL?

Kan je een Windows systeemvariable opnemen in een URL?

bijvoorbeeld http://SERVER/WEBSITE/%VARIABLE%/

waarbij de systeemvariable bijvoorbeeld een specifieke webfolder is?

De vraag komt voor uit JDEwards (een bedrijfsapplicatie) waarbij een gebruiker op een help knop kan klikken en uitkomt bij een website met help. Nu zijn er verschillende groepen gebruikers en de vraag is of je die verschillende groepen vanuit JDE op een verschillende helpwebsite kunt laten uitkomen.

In JDE kan ik op één plaats de help link opgeven.

Toegevoegd na 11 minuten:
Het gaat me natuurlijk vooral om een (theoretische) oplossing voor het probleem dat verschillende groepen een verschillende help website moeten kunnen oproepen.

Ik ga ook bij de applicatiebeheerders na of er niet een variable van JDE zelf mee kan worden gekregen. JDE weet namelijk welke gebruikersgroep welk menu te zien krijgen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat zal niet gaan, URLs zijn iets universeels (en dus OS onafhankelijk). Bovendien zou er dan ook een escaping-mogelijkheid in moeten zitten, stel dat ik een pagina %variabele%.html ga noemen, en als je dan http://www.mijnsite.nl/%variabele%.html invoert in de browser dan zou je op een Windows systeem een ander effect krijgen dan op een Unix systeem -> hoe zou je dan aangeven of het letterlijk om de string "%variabele%" gaat en niet om iets dat gesubstitueerd moet worden ? Kun je de help-pagina niet een (java)script laten draaien dat de juiste pagina aan de juiste groep laat zien ? Of is die help pagina niet onder jouw controle ? Toegevoegd na 8 minuten: Je zou de URL van de help-pagina kunnen laten verwijzen naar een tussen-script dat een redirect doet naar de juiste "echte" help-pagina, maar dan moet wel op de server of op de client de groep bekend zijn (maar dat was wel het geval meen ik) Toegevoegd na 2 uur: Hier is een manier om in Javascript een systeem variabele op te vragen: http://www.pcreview.co.uk/forums/access-ie-username-use-javascript-t3250144.html Deze oplossing lijkt wel wat haken en ogen te hebben mbt security...

Het volgende script werkt bij mij; ---prut.bat--- "%programfiles(x86)%\Mozilla Firefox\firefox.exe" %TEMP%\aap.html ---end-prut.bat---

Even puur theoretisch geredeneerd: Als je in een Microsoft omgeving werkt, kan je je intranet met Windows Authentication werken. De webpagina van de help link "weet" dan welke Active Directory user er connect, en kan een redirect doen op basis van de Active Directory group.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100