Waarom is mijn Internet Explorer opeens niet vooruit te branden?

Sinds een paar dagen is mijn Internet Explorer opeens heel erg traag geworden; het duurt seconden langer om een website te laden en dit vind ik heel irritant. Soms lijkt hij zelfs even vast te lopen maar te herstellen.
Ik heb al een snelheidstest gedaan en daarbij is mijn downloadsnelheid 2067kbps. Die is normaal dus. Ook heb ik meerdere scans laten uitvoeren door een aantal virusscanners (Kaspersky, Panda, McAfee) en die hebben allemaal geen malware gevonden. Ook heb ik de browsegeschiedenis verwijderd, maar dit hielp niet.
Het gekke is dat ik als ik internet start in een andere browser (Firefox) de laadsnelheid wel normaal lijkt te zijn. Het probleem ligt dus waarschijnlijk bij internet explorer.
Heeft een van jullie een idee waar het aan zou kunnen liggen? Ter informatie; ik heb gisteren Skype gedownload, maar ik weet niet of het probleem sindsdien bestaat.

Toegevoegd na 2 minuten:
Antwoorden in de trant van 'gebruik Firefox' hoeven niet, dat gebruik ik ook, maar IE8 vind ik om de een of andere reden toch fijner. Maar nu even niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100