Hoe krijg je (zo goedkoop mogelijk of gratis!) internet in een recreatiewoning waar de hotspots net te ver weg van zitten?

Huisje ligt 'bijna onvindbaar', in de "bush" zoals op plaatje al weergegeven. Heb gepoogd vanuit pc er connectie met een hotpspot/wifi te krijgen, maar helaas niets 'in bereik'.
Bewoning is voor 6-8 maanden per jaar, in vaste woonhuis komt binnenkort 3-in 1 pakket van KPN.
Dongel is wel mogelijk, maar het moet (ivm ook baan aldaar) stabiel en niet te traag internet zijn ivm ook redelijk wat dataverkeer.
(Verder geen downloads van muziek , films etc)
Gaat om 'ouder iemand' die geen Ipod of gsm wil/heeft ivm te klein beeld en vanuit laptop of pc beter kan werken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Internet gebruiken is dan wel gratis, maar het ontvángen van Internet kost nog altijd geld, en voor niets gaat alleen de zon op. Aangezien je niet alleen verbinding wilt maar daar ook nog eisen aan stelt, zul je de poeplap moeten trekken - wat me overigens niet zo'n probleem lijkt als je er een tweede woning op na kunt houden. Het beste kun je gewoon de in de omgeving beschikbare providers afzoeken naar het goedkoopste abonnement dat aan jou eisen voldoet. Mobiel of vast. De site uit de link kan je zeker verder helpen. (Soms moet je namelijk iet alleen voor dingen betálen omdat ze nu eenmaal geld kosten, maar er óók nog een beetje moeite voor doen om uit te zoeken hoe je het goedkoopst uit bent . Tja, het leven is hard ;-) Toegevoegd na 3 uur: Ik heb inmiddels begrepen dat er sprake is van bijzondere omstandigheden, en niet om internet in een tweede woning. Dan is het vrees ik voornamelijk een kwestie van keuzes maken, want gratis gaat het niet, en internetten via de satelliet is duur. Wel kun je nog altijd gratis inbellen op speciale telefoonnummers zonder abonnement. Je betaalt dan alleen de telefoontikken. Om bijvoorbeeld noodzakelijk mailcontact te kunnen onderhouden (enkele minuten per dag - verbinding maken, binnenhalen, afsluiten , lezen, reactie schrijven, weer inbellen en versturen) volstaat dat uitstekend, en blijven de kosten binnen de perken.

Bronnen:
http://www.tech-notes.nl/artikelen/overig/...
http://www.tomaatnet.nl/inbellen-met-modem...
http://www.vergelijk.nl/adsl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100