Wat is de belangrijkste reden dat je op veel websites TWEE keer je E-m@iladres moet invullen ?

Je zou zeggen,dat 1 keer toch genoeg zou moeten zijn ? Wie heef hier én een goede uitleg bij én een reden ? Waarom een e-mail moet worden gegeven is mij duidelijk,om te verifiëren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het app controleert tegelijkertijd. Of je geen robot bent. En het als het het emails beide het zelfde zijn. Wordt gelijk een activation link naar je toegestuurd...

De belangrijkste reden is inderdaad identificatie. Er wordt veel gerommeld met e-mail adressen en mensen proberen iets te verzinnen om zo toch binnen te komen. De redenatie is dat als je iets verzint dat het dan moeilijker is om twee keer hetzelfde te typen, dan wanneer je gewoon keurig je eigen e-mail adres gebruikt. Overigens is het inderdaad vaak onzin, want ff knippen en plakken werkt vaak ook.

Het gaat om de spelfouten. Stel dat je in de haast je mailadres verkeerd typt, dan kan de bevestigingsmail bijvoorbeeld niet aankomen. Soms is het ook niet mogelijk om de eerste regel te kopiëren en te plakken in de tweede regel.

Heel simpel! Stel je voor je maakt een typefout. Dan wordt je bevestigingsmail dus naar een verkeerd e-mailadres gestuurd. Daarom is dat 2e email veld, zodat je erop gewezen wordt dat je niet 2 keer hetzelfde e-mailadres getypt hebt.

Het is een methode om het verzenden van spam praktisch onmogelijk te maken omdat robots meestal alleen email-adres invullen.

Emailadressen zijn vaak gevoelig voor fouten omdat er vaak symbolen als @ en _, - in zitten en daar worden vaak fouten gemaakt op deze manier worden fouten er vaak uitgehaald door de gebruiker zelf

Het lijkt mij duidelijk. Iedereen maakt wel eens typefouten. Mooie contrôle dus. Frank

Om typefouten te voorkomen, maar ik vind het een beetje een dom gedoe... Je controleert het eigelijk altijd wel.

Ik dacht dat ik eens iets gelezen had dat als je het 2 keer invult, ze dan het recht hebben om je reclame te sturen. Daarom, onder het mom van 'doe het nog eens zodat we zeker zijn dat je geen schrijffouten typt' willen ze dat je het 2 keer doet.

Bronnen:
van horen zeggen / ergens gelezen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100