kan je van een kant en klare pc de optische drive en opslaggeheugen eruit halen en in een zelfbouw pc zetten?

ik wil een pc zelf bouwen, maar om geld te besparen onderdelen uit mijn kant en klare pc halen en erin zetten. bij welke onderdelen is dit allemaal mogelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan met alle onderdelen, maar je wil het vaak met niks. Dat is de grap. Kast is te klein Voeding te zwak Moederbord/CPU/RAM juist datgene wat je wilde vervangen (als je een vervangt moet je vaak alles vervangen omdat er maar een type CPU's op een mobo past). Videokaart zo goed als non-existent HDD kan je wellicht als opslag gebruiken, een SSD is namelijk wat je wil als bootschijf. Wat dan overblijft is de DVD-drive, ter waarde van 15 euro. Waarvan je de kans hebt dat het nog een (P)ATA/IDE aansluiting betreft en dus niet over te zetten is. Zelfde geldt voor de HDD. Nieuwe moederborden accepteren alleen nog maar SATA over het algemeen.

In principe kun je alle onderdelen overzetten....maar het is vooral afhankelijk van wat voor moederbord je in je nieuwe pc wilt hebben. Je zult de specificaties van je "nieuwe" moederbord moeten vergelijken met de onderdelen die je in je oude hebt. Aan de aansluitingen kun je over het algemeen wel zien of het past. (nooit hard drukken of geweld gebruiken...een computer bouwen is net met lego spelen. Het klikt en past...zo niet, dan is het er niet voor bedoeld. Je moet ook even goed letten op een voeding die we voldoende ondersteunt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100