Waar open je de bestanden van de harde schijf als je je harde schijf op een andere computer hebt aangesloten?

Ik heb op een Windows XP pc een harde schijf aansloten. (Op die harde schijf staat ook Windows XP.) Nu heb ik 2 harde schijven aan 1 computer. Maar hoe open ik alle bestanden van m'n tweede harde schijf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heb je de harde schijf ook met de gegevenskabel aangesloten? Natuurlijk de voeding aansluiten - je weet dat dat goed zit als je hem hoort (of voelt) draaien, en als hij na tien minuten een beetje warm is. Maar ook de gegevenskabel aansluiten. Op de harde schijf natuurlijk, en ook op het moederbord (dat is die grote printplaat met al die componenten erop) van de computer. Zoek een connector waar die op past. Na het aansluiten heb je soms geluk, dan herkent de nieuwe computer de nieuwe harde schijf direct. In dat geval verschijnt hij in Windows Verkenner, onder Mijn Computer. Hij heeft dan een andere schijfletter - dat kan D: zijn, maar ook E: of een andere letter. Het kan ook gebeuren dat de computer de nieuwe schijf niet herkent. In dat geval zul je waarschijnlijk in het BIOS moeten aangeven dat er een tweede harde schijf in zit. Vaak kun je voor de tweede harde schijf "Auto Detect" aangeven. Dan zoekt het BIOS bij het starten zelf uit wat voor soort harde schijf er is aangesloten. Soms moet je aangeven of de harde schijf SATA of AHCI is. Je kunt in dat geval gewoon iets proberen. Heb je de verkeerde keuze gemaakt, dan werkt het domweg niet. In dat geval de computer opnieuw starten, naar het BIOS-scherm gaan en de andere keuze maken. Voor de zekerheid zou ik, nadat je harde schijf eenmaal zichtbaar is, eerst kijken of je alles kunt lezen, en dus nog geen veranderingen aanbrengen. Als er nog iets verkeerd is ingesteld, kan het maken van een verandering ervoor zorgen dat er informatie verloren gaat. Pas als je hebt getest dat je alles kunt lezen weet je dat het goed zit met de instellingen. Oh ja, tot slot is het natuurlijk mogelijk dat de harde schijf kapot is. In dat geval zul je je portemonnee moeten legen bij een professionele hersteller.  

Kijk bij "deze computer", waarschijnlijk zal daar de tweede schijf aangeduid worden met "H". Deze is net als alle andere bronnen te openen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100