Wat zijn in de praktijk de snelheden van diverse koppelingen met een externe harde schijf?

Er zijn diverse manieren om een externe harde schijf aan te sluiten op de computer (desktop):

--  USB 2.0
--  USB 3.0
--  Firewire 400
--  Firewire 800
--  eSATA
--  ... enzovoort ...

Het gaat om een nieuw aan te schaffen moederbord en externe schijf, dus ik kan zelf kiezen welke koppelmogelijkheid aanwezig zal zijn.

Voor het maken van een backup wil ik veel grote bestanden naar een externe schijf kopiëren. Het gaat om bestanden van 5 tot 10 GB per stuk, in totaal 800 GB. De externe schijf wordt eerst leeggemaakt, dus fragmentatie speelt daar geen rol.

Hoe verhouden zich voor dit geval de netto snelheden van bovenstaande koppelmogelijkheden?

Als er koppelmogelijkheden zijn die ik ben vergeten, hoor ik dat natuurlijk ook graag.
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

USB 2.0: 60mb/s USB 3.0: 600mb/s FireWire 400: 50mb/s FireWire 800: 100mb/s FireWire 3200: 400mb/s eSata snelheid ligt echter aan je moederbord, maar is vaak sneller dan usb 2.0 en langzamer dan usb 3.0 Dus de beste snelheid haal je met een USB 3.0 externe schijf, en de snelheid is dan afhankelijk van de schijf. En nog wat off-topic: Ik weet niet of je foto's gaat back-uppen, maar ik raad je aanom die op een CDtje te branden, want ik kom te vaak klanten tegen als ik aan het werk ben die een kapotte externe schijf hebben met hun belangrijke bestanden erop, en iets wat je dus echt NIET kwijt wilt zijn foto's. kost je al gauw tussen de 40-400(???) kosten. Zit vast wel garantie op maar vaak geven ze je dan een nieuwe schijf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100