Vreemde tekens toetsenbord?

Als ik ctrl+shift druk dan is het probleem met de gekke tekens opgelost. Maar het probleem is dat steeds als ik de computer opstart de computer weer met die vreemde tekens kom. (en ik dus elke keer weer ctrl+shift moet drukken)

Hoe kan ik instellen dat wanneer ik mijn computer opstart het toetsenbord het doet zoals het moet doen?

Owja, ik heb een laptop.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hij staat dan op de Nederlandse toetsenbordinstelling, die heeft het @-teken op een andere plaats staan bijvoorbeeld. Oplossing: Ga naar Control Panel (bij Vista), daar zie je een menu: 'Change keyboards or other input methods' Vervolgens kies je: 'change keyboards' Dan krijg je een lijstje, en dan moet je ipv Dutch, de United States International instellen. Dan hoef je niet steeds iets anders in te stellen. Hier kun je ook layouts voor andere alfabetten instellen, zoals een Hebreeuwse, Griekse of Cyrillische layout.

Ohhet kan zijn dat je toetsenbord staat op nederlandse versie dan moet je hem op de verenigste staten versie doen dat vind je op de onderste balk weet je wel waar start staat daarvzo staat een soort grijze met zwarte figuurtje daar moet je op klikken en dan kan het veranderen!

Klik op het toetsenbord rechtsonder op de blauwe balk en zet een vinkje voor Amerika (international) Misschien moet je de pc opnieuw starten.

Met Ctrl+Shift schakel je tussen toetsenbordindelingen. Je hebt er dus meer dan 1 ingesteld, waarbij degene die jij wilt, niet als standaard staat ingesteld. Om dat op te lossen, moet je dus wat jij wilt als standaard instellen, of gewoonweg de andere verwijderen. In Vista (en wellicht Windows 7): Ga naar Configuratiescherm, Toetsenborden of andere invoermethoden wijzigen (onder "Klok, taal en regio"). In het scherm dat dan opend, ga je naar het tabblad "Toetsenborden en talen". Daar druk je op "Toetsenborden wijzigen...". Er opent dan nog een venster. Daarin selecteer je de indeling die als standaard is geselecteerd (vet) en klik je op Verwijderen. Of je selecteert de indeling die jij wilt en klikt op Omhoog. Een andere optie is het schakelen gewoon uitschakelen: Doe hetzelfde als hierboven, maar ga in het laatste venster naar het tabblad "Geavanceerde toetsinstellingen". Selecteer "Schakelen tussen invoertalen" en druk op "Toetsencombinatie wijzigen". Selecteer in het venster dat opent bij beide opties "Niet toegewezen". Even alle vensters sluiten met Ok en het probleem is opgelost.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100