Hoe kan je op mac zonder muis kiezen tussen de verschillende opties?

Wanneer je bijvoorbeeld een word document afsluit, komt er een venster te voorschijn met verschillende opties; bewaar niet, annuleren en bewaar. Op microsoft kan je door middel van pijlen kiezen wat je met het document wil doen en dit bevestigen met enter. Hoe werkt dat op mac? Kan je op die manier ook navigeren zonder muis?

Voorbeeld: op de afbeelding is bewaren geselecteerd (blauw), maar wil graag kiezen voor bewaar niet (optie 1).

Weet jij het antwoord?

/2500

Met pijltjes toets kun je dat doen volgens mij, als dat niet werkt gebruik de tab toets die werkt altijd voor dat soort dingen. :-)

Ja, dat kan. Bijvoorbeeld Het geselecteerde menu-onderdeel kiezen: Spatiebalk Op de standaardknop klikken of de standaardactie uitvoeren: Return of Enter Op de knop 'Annuleer' klikken of een menu sluiten zonder een onderdeel te kiezen: Esc Zie verder: https://support.apple.com/nl-nl/HT204434 Ga voor meer mogelijkheden naar Systeemvoorkeuren -Toetsenbord en activeer 'Alle regelaars' bij de optie uitgebreide toetsenbordfuncties. Je kunt nu in dialoogvensters gebruik maken van de tabtoets om een knop te selecteren. De spatiebalk activeert de geselecteerde knop en de entertoets activeert de standaardactie.

Toegevoegd op 23 april 2020 14:50: afbeelding
Bronnen:
https://www.appletips.nl/toetsenbord-gebru...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100