ik weet niet heel veel over editing pc maar ik wil er een gaan bouwen en waar moet ik op letten ?

ik heb een budget van 700euro maar ik wil ook graag kunnen gamen FPS gams

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet natuurlijk kijken of de componenten met elkaar kunnen worden gebruikt. Dus dat je niet een 400 watt voeding neemt als je bijv. 600 watt nodig hebt. Let ook op de sockets van het moederbord en de processor, dat ze op elkaar passen. Als je nog iets specifieks wil vragen, vraag maar.

Neem sowieso als je een goede editen wikt hebben een i7 processor. Tevens ga ook naar: tweakers.net daar kun je zowel losse stukken en volledige computers kopen. Good luck ;)

Niet uit eigen ervaring. Zorg dat je veel RAM hebt (rond 16GB minstens). Snelheid van de RAM is ondergeschikt aan kwantiteit voor editen. Een snelle solid state drive (SSD) kan ook je laadtijden versnellen. Voor gamen is een goede videokaart belangrijk. Het is moeilijk te zeggen welke er precies beter is. Dit zijn algemene ranglijsten: http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-graphics-card-review,3107-7.html http://www.pc-erfahrung.de/grafikkarte/vga-grafikrangliste.html De prestaties van een bepaalde kaart verschilt per spel. (Zoek dus even op internet, als je voor een bepaald spel wil optimaliseren.) Je moederbord moet kunnen samenwerken met de grafische kaart. Zorg ervoor dat je moederbord minstens PCIe 2 ondersteunt in x16 modus. Ga naar de specificatie op de site van de fabrikant van het moederbord om vast te stellen of een PCIe-slot wel in x16 modus draait. (Sommige zijn wel x16 groot, maar zijn langzamer.) PCIe 3 is nieuwer en sneller. Als je de snelste laadtijden wil zul je een moederbord moeten vinden dat een SATA-3 600 MB/s aansluiting heeft. Voor jouw doeleinden zal je niet op de processor of videokaart bezuinigen. (En over het algemeen voldoen alle duurdere processors en videokaarten.) http://tweakers.net/pricewatch is inderdaad een goede plek om onderdelen te vergelijken. 700 Euro zou voldoende moeten zijn. Je zult wel een 64-bit versie van Windows moeten hebben.

Als je video's wilt bewerken is het belangrijk dat je een goeie video kaart koopt, maar het is ook belangrijk dat je computer genoeg rekenkracht heeft. Zorg ook voor genoeg RAM, als je weinig RAM hebt zul je daar spijt van krijgen. Ook is het goed als je investeert in een wat snellere RAM, denk daarbij aan 1600MHz. Wat je wel voor 700 euro kan krijgen: 8GB 1600Mhz DDR3 Video kaart van 150 euro Intel Core i5 4670K Kijk eens rond op websites zoals Tweakers, daar zul je veel informatie vinden over bepaalde onderdelen en welke je het best kan nemen.

Als je budget slechts €700 is zal je volgens mij toch keuzes moeten maken (en kiezen = verliezen). Want een goede editing-pc waar je ook mee wil gamen betekent dat bijna alle onderdelen top moeten zijn. Een overzicht van enkele ideetjes: - Grafische kaart: wil je gamen moet je hier natuurlijk voldoende voor neertellen. Tip: kies sowieso voor een AMD-exemplaar, die hebben een betere prijs/prestatieverhouding. Voor de meeste moderne games zal de Radeon R9 280X volstaan. Ongeveer €270. Een goedkopere kaart kan natuurlijk prima! Maar dan zal je de instellingen moeten terugschroeven. Bespaar hier dus op als je geen behoefte hebt aan maximale settings. - behuizing: zorg dat je moederbord hierin past en voldoende harddiskss (zal je nodig hebben voor je editing-pc. Wil je dat dit vlot gaat, verdeel je namelijk best alle data op een slimme manier over deze disks). Prijs rond de €80. - cpu: hier wil je natuurlijk prestaties uit halen voor tijdens het renderen. Laat het budgetsegment dus zeker links liggen en kies een intel-exemplaar. Prijs rond €180. Bijhorende cpu-koeler €60. - voldoende ram eventueel voor een RAM-disk. 8 GB of 16 GB. Prijs: €40 tot €80. - voeding: 500 à 600 W moet voldoende zijn. +/- €80 - een ssd is natuurlijk niet vereist maar wel interessant als opstartschijf: €150 voor een interessante 256 GB ssd. - voor je data kies je voldoende harddisks (zoals ik al zei zal je alles op een slimme manier over deze disks moeten verdelen wil je niet dat deze een te smalle bottle neck vormen). Dus laat ons zeggen een stuk of 3 voor ongeveer 3x €50. - en ten slotte nog het moederbord dat om dit geheel goed te laten samenwerken ook voldoende moet voorzien zijn. Dus ook €100 à €150. Je zit dan al op > €1000 voor het totaal. En voor de casefans ben je misschien ook een €20 kwijt. We hebben het dan nog niet over windows gehad, maar met een beetje geluk heb je die nog liggen. Zoniet: windows 7 pro 64bit aan +/- €130. Wil je echt binnen je budget blijven zou ik als ik van jou was genoegen nemen met medium game-settings en slechts een kleine €150 aan een grafische kaart uitgeven. Misschien kan je ook een paar tientjes besparen als je en ruime 2de hands behuizing op de kop kan tikken. En begin met 8 GB RAM, je kan dit later altijd uitbreiden. Begin met een harddisk als opstartschijf (later kan je die nog altijd vervangen door een ssd). En zorg voor een windows 7 installatie van een pc waarop je bijvoorbeeld prima met ubuntu uit de voeten kan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100