Ik heb last van wallen onder mijn ogen. Hoe kan ik deze laten verdwijnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen dus probeer vooral voldoende nachtrust te krijgen. Maar als dat niet lukt, volg dan deze tips: kou zorgt ervoor dat de bloedvaten onder je ogen samentrekken waardoor het vocht wordt afgevoerd. Daarom kun je je wallen laten verdwijnen met een ijsklontje gewikkeld in aluminiumfolie, een gekoeld theezakje of plakjes komkommer. Aambeienzalf laat de huid tijdelijk lichtjes zwellen waardoor de huid minder dun is en de donkere kringen minder zichtbaar zijn. Hier vind je nog meer tips: https://www.fashionchick.nl/cl/9926/out/

Bronnen:
https://www.fashionchick.nl/cl/9926/out/

1. Schoonheidsslaap We moeten gewoon eerlijk zijn: wallen vermijden begint bij de essentie en dat is nu eenmaal voldoende nachtrust. Wanneer je te weinig slaapt, stapelt de hoeveelheid vocht rond je ogen zich op, met zwelling tot gevolg. Bovendien worden ook donkere kringen beter zichtbaar, want door een gebrek aan slaap word je vanzelf bleker. Hoeveel slaap je nodig hebt, hangt af van persoon tot persoon, maar gemiddeld acht uur zou het minimum moeten zijn. 2. Cool down Sta je toch op met zwelling onder of rond je ogen, dan is het eerst en vooral tijd voor verkoeling. Leg vochtige theezakjes (bij voorkeur met theïne) in de koelkast en gebruik ze als instant verkoelende oogmaskertjes. Heb je daar ‘s morgens geen tijd voor, dan kan een oogcrème met een metalen applicator ook al een handje helpen. De metalen applicator kalmeert en verkoelt de huid en helpt te ontzwellen, terwijl de oogcrème je huid hydrateert en haar vochtgehalte weer in balans brengt. 3. Water, water en nog eens water Dat je 1,5 liter water per dag moet drinken is geen fabeltje dat verzonnen werd door waterfabrikanten. Dehydratatie zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten onder je ogen vergroten en opzwellen, met donkere kringen als gevolg. 4. Bescherm jezelf tegen de zon De zon mag dan wel heel erg welkom zijn, die gele bol aan de hemel is ook heel erg schadelijk voor onze huid, en zeker voor de gevoelige huid onder onze ogen. Daarom is het aangeraden om altijd wat zonnemelk met een factor 30 of 50 aan te brengen op je gezicht en op de huid onder je ogen.

Bronnen:
https://www.flair.be/nl/fashion-beauty/10-...

Heb je wallen of donkere kringen onder de ogen? Deze twee worden vaak verward, terwijl het twee verschillende dingen zijn. Bij donkere kringen gaat het inderdaad om vochtgebrek. Helaas is het erfelijk bepaald of je dit gebrek aan vocht ook bij de ogen kunt zien. Het heeft met de anatomie (bouw) van het oog te maken. Het enige dat je kunt doen is voldoende slapen, veel drinken, weinig koffie en alcohol nuttigen, niet roken, minder zout gebruiken. Hiermee kun je de kringen enigszins beperken. Middeltjes als koelen, theezakjes, sperti smeren etc. helpen maar kort (vaak is het effect na een kwartier al verdwenen) en kunnen de dunne huid onder de ogen zelfs gaan irriteren. Indien de kringen enorm storen, koop dan iets om ze te camoufleren. Laat je goed voorlichten bij een goede drogist of schoonheidsspecialiste. Indien je echt wallen hebt, wordt het een ander verhaal. Wallen bestaan uit vet. Je kunt hier zelf niks aan doen. Het heeft niks te maken met je levensstijl. Helaas speelt erfelijkheid weer een rol. Het heeft weer te maken met de bouw van je oog. Onder het oog zit al vet om het oog goed te laten bewegen. Ik zal het niet te moeilijk maken, maar het functioneert als een soort kussentje. Sommige ogen hebben een bouw waardoor dit vet (met name bij ouder worden) als het ware naar buiten 'duwt'. Dit ga je dan zien als een wal. Zoals ik al zei, kun je hier niks aan doen. Indien het met camoufleren niet meer naar wens wordt, ben je helaas aangewezen op plastische chirurgie.

mijn tante had dat ook maar je kan dat gemakelijk weg halen door wat make up op te doen of plakband onder je ogen en een dag laten en de volgende dag is het al weer weg

Er zijn twee verschillende soorten wallen onder de ogen: De eerste soort wordt veroorzaakt door een vetophoping onder de ogen en is vaak erfelijk. De huid onder de ogen is dan wat uitgezakt, en helaas valt hier niet veel aan te doen. De tweede, en ook meest voorkomende, soort zijn die herkenbare, donkere kringen onder de ogen. Deze worden veroorzaakt door stress, roken of een slechte nierfunctie. Nieren voeren namelijk afvalstoffen in je lichaam weg, en soms loopt dat proces spaak en blijven die stoffen in je lichaam zitten. Je ziet ze dan goed zitten onder je ogen, omdat daar de huid erg dun is. Zo kan je wallen voorkomen/wegwerken: Reinig je huid. Zorg ervoor dat je elke avond voor je naar bed gaat, grondig je gezicht reinigt. Gebruik hiervoor een verzorgende reinigingsmelk, tonic of lotion. Ook regelmatig je huid scrubben is aan te raden. Eet en drink gezond. Drink ongeveer 1,5 liter water per dag en eet zo gezond mogelijk. Om wallen te voorkomen, zorg je best dat je veel kalium opneemt, een stof die voornamelijk in banaan, aardappel, melk, brood, vlees, noten en gedroogde vruchten voorkomt. Eentje uit de trukendoos van grootmoeder: Leg twee zakjes lauwwarme kamillethee op je ogen, en laat intrekken. Ook melk en citroen zijn goed tegen wallen. Meng 1 eetlepel melk met drie druppels citroensap, en dompel hier twee wattenstaafjes onder. Leg ze op je ogen en laat een kwartiertje intrekken. Of gebruik komkommerschijfjes. Leg twee dikke plakken komkommer in de ijskast gedurende een halfuur. Haal ze eruit, en leg ze vervolgens voor 5 minuten op je ogen. Plaats ’s nachts twee theelepeltjes in de diepvries. Houd de volgende ochtend de twee koude lepels tegen je wallen. Tip: leg er voor de zekerheid ook een stukje keukenpapier of zakdoek tussen. En masseren maar. Wist je dat een massage wonderen doet? Begin dicht bij je ooghoek, en druk met je vingers zacht op de huid. Ga zo door over het hele gebied onder je ogen. Gebruik concealer. Je kunt ze ook camoufleren met een camouflagestick of concealer. Zorg er wel voor dat de kleur van je concealer lichter is dan die van je foundation.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100