Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

De werkzame stof in Elocon-zalf is Mometason. Mometason behoort tot de bijnierschorshormonen of corticosteroïden. Op de huid toegepast remmen ze ontstekingen, verminderen schilfering, werken jeukstillend en verminderen zwelling.
Bijnierschorshormonen die op de huid worden gebruikt zijn ingedeeld naar sterkte. Mometason behoort tot de sterk werkzame bijnierschorshormonen.

De hulpstoffen zijn: titaandioxide, witte was, fosforzuur, stearylalcohol, witte vaseline, propyleenglycolmonostearaat, gezuiverd water, hexyleenglycol, aluminiumzetmeeloctenylsuccinaat, en polyoxyethyleen(20)cetylstearylether.
(Lees meer...)
Amadea
9 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

In Nederland kennen we alleen elocon, Google keert mij dat het in andere landen elocom genoemd wordt; weer wat geleerd...

Maar goed het gaat in beide gevallen om hetzelfde medicijn, mometason. Mometason is een cortisone-achtige middel. Het is zelfs wel een sterk werkend middel.
Er bestaan voor dit soort middelen vier klasses waarbij vier de sterkste is. Elocom/ mometason is klasse drie.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding