Hoelang blijven grijze haren weg als je ze laat kleuren bij de kapper ?

Na drie weken komen ze al terug. Een vriendin van mij vond dit snel. Hangt het van de producten af die de kapper gebruikt ? Blijft het bij andere kappers soms langer ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoe snel de grijze haren terugkomen hangt niet af van het product (dit heeft meer te maken met hoe glanzend je haar blijft) maar met het groeien van je haar. Gemiddeld groeit het haar 1 centimeter per maand, bij de een groeit het sneller en bij de ander minder snel. Dus met 3 weken zie je bij jou al de uitgroei omdat je haar snel groeit.

Er zijn producten die vervagen en dan heb je en een uitgroei en de kleur verdwijnt langzaam in lengten en punten . De uitgroei heeft niets met het product te maken alleen met de snelheid van je haar groei . Kort door de bocht vervaagt een spoeling en een haar verf bijna niet . Maar de laatste jaren worden die namen door elkaar gegooid dus wat spoeling heet bij de drogist heet vaak verf bij de kapper . Of anders om ?!!

Ik vermoed dat je kapper een er spoeling doorheen doet ofwel een 'semi-permanente verf'. Dat vertekent het beeld van verven en spoelen een beetje en is ook oneerlijk voor de onwetenden: semi-permanent is dus gewoon niet-permanent en wil zeggen dat de de verf eruit was na 6, 8 of 10 wasbeurten. Steeds een beetje lichter tot je grijze haren er weer doorheen schijnen. Als je dat niet wilt, laten verven met permanente verf dus! Dat wordt ook wat doffer na verloop van tijd, maar het grijs groeit alleen maar uit (bij je haarimplant), maar de langere haren blijven bedekt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100