Kan je huisarts je iets geven tegen het snel krijgen van vettig haar?

ik heb al een tijd dat mijn haar steeds sneller vettig wordt, ik had er vroeger geen last van totdat ik via de dermatoloog een tablet kreeg om mijn zware acne tegen te gaan. Toen ik de tablet slikte werd mijn huid een stuk droger en hoefde ik mijn haar zoals normaal maar 1/2 keer in de week te wassen. Toen ik na bijna een jaar mocht stoppen met het slikken van de tabletten werd mijn haar met de tijd steeds vettiger. Tot op de dag van vandaag moet ik elke dag mijn haren wassen wil ik mijn haren niet vettig hebben. Ik heb van alles al geprobeerd zoals je haar met lauw water wassen, geen conditioner alleen in de haarpunten, niet te vaak kammen of de haren vast dragen maar niks dat helpt zodat ik minder snel vettig haar krijg. Nu na alles geprobeerd te hebben word ik er langzaam een beetje gek van. Ik volg een opleiding waarbij ik veel sportief bezig ben en vind het dan lastig om telkens maar rekening te moeten houden of maar bang te moeten zijn dat me haren er vettig uitzien of door het sporten snel vettig worden. Hierom dus mijn vraag of iemand enig idee heeft of je huisarts je er iets tegen kan geven of je ermee kan helpen door een of andere tablet, bijvoorbeeld om diezelfde tablet tegen de acne wat ook helpt tegen een vettige gezicht en hoofdhuid maar dan in een mindere hoeveelheid tegen snel vettig haar. Of heeft iemand anders een idee wat mijn huisarts voor mij kan betekenen.

Weet jij het antwoord?

/2500

stoppen met je haar iedere dag te wassen. Omdat het vet steeds weggehaald wordt gaan de talgkliertjes steeds harder werken en meer vet produceren. Wel of geen staartje in je haar maakt volgens mij niets uit. daar hebben die talgklieren geen last van Toegevoegd na 51 seconden: En nee, ik heb nooit gehoord dat de dokter daar iets tegen heeft.

Dat uw haar vet wordt kan ook liggen aan uw shampoo. Ik had een tijdje geleden ook erg vet haar. Toen ik naar de kapper ging heeft zij mij kunnen vertellen welke shampoo goed is voor mijn haar. Sindsdien is mijn haar een stuk minder snel vet. Dus mijn advies: Ga naar uw kapper en vraag het. Hij/zij heeft ervoor geleerd.

Inderdaad stoppen met je haar erg vaak wassen hoe meer je het wast hoe meer talg je hoofdhuid aanmaakt Gebruik ook een neutrale shampoo zonder chemische toevoegingen ,heel goed te vinden op internet en bij de tuinen Als je je haar wast was dan voorzichtig 2 keer en alleen bij de haarinzet ,de rest spoelt wel schoon als je het uitspoelt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100