HELP! Ik heb mijn haren twee keer achter elkaar zelf geverfd. Het resultaat: hier en daar rode gloed tussen de donkerbruine haren. Wat te doen??

Ik heb van nature best donker kleur haar. Ik heb kort geleden mijn haren met L'oreal Paris Excellence crème in de kleur midden kastanje bruin geverfd, maar he resultaat was niet naar mijn wens: Behalve dat de oude uitgroei lichter werd t.o.v. de lengten en de punten, was de kleur te licht met een vreselijke rode gloed! Daarom heb ik mijn haren twee dagen erna opnieuw geverfd (ik kan niet wachten omdat ik echt niet buiten kan komen met dat haar) in middenbruine kleur. Resultaat: haren worden veel te donker, bijna zwart en hier en daar zitten plekken met een rode gloed. Echt veeelste gek!
Kan iemand mij aub adviseren om deze te verhelpen in kortste tijd? Ik moet namelijk morgen naar school! Ik weet echt niet hoe het komt dat hier en daar rode plekken voorkomen! Net een koehuidseffect :(

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is algemeen bekend dat verf over verf niet gaat, tenzij je een tint of paar tinten donkerder wilt! Ook dan moet de uitgroei anders behandelt worden dan de punten. Een lichtere kleur over donker (geverfd) gaat sowieso nooit. Een lichtere kleur over je eigen kleur haar kan, máár kan maar max. 3 tinten oplichten. Als je je vantevoren had verdiept in het kleuren van haar had je niet met dit probleem gezeten, morgen naar de kapper en laten ontkleuren dus. Voor nu: was het een paar keer met Head & Shoulders.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100