Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Nagelaandoeningen worden al snel als kalknagel benoemd, maar er is een verschil tussen een kalknagel en een schimmelnagel. De benaming kalknagel is op zich al onjuist. Het doet vermoeden dat een nagel uit kalk bestaat, terwijl dat niet zo is. Een nagel bestaat uit keratine en hoorn. Daarom is de benaming kalknagel alleen op het uiterlijke kenmerk van de aandoening gebaseerd.

Voor een schimmelnagel gebruikt met vaak ook het woord kalknagel. Er is toch een verschil. Pas wanneer de kalknagel wordt veroorzaakt door een schimmel is het een schimmelnagel. De medische term daarvoor is onychomycose. Een kalknagel is een verdikking van de nagel door een overmatige aanmaak van keratine of hoorn. Het komt regelmatig voor dat een verhoornde nagel ook een schimmelinfectie. Dan is er sprake van een combinatie van beide aandoeningen
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

de benaming is het enige verschil, het is precies dezelfde aandoening.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding