Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (1)

Ja. Meer dan een derde van de mensen met acne zegt een relatie te zien tussen wat ze eten en de hoeveelheid en ernst van puisten. Maar in het totaalplaatje bepaalt voeding niet meer dan 25% van de oorzaken. De overige 75% die bijdraagt aan het ontstaan van acne ligt aan hormonen, stress, hoeveelheid slaap, waar je woont, en hoe goed je je huid verzorgt.

Onderzoeken naar de invloed van voedingsmiddelen op acne zijn dubbelzinnig en kunnen elkaar tegenspreken. Toch zijn de meeste wetenschappers het erover eens dat producten die hoog scoren op de glycemische index (dat zijn producten met suikers) een gevoelige huid kunnen verergeren. Naar de invloed van andere etenswaren wordt nog volop onderzoek gedaan.

Een gezond, gebalanceerd dieet is onmisbaar voor een gezond lichaam en een gezonde huid. Probeer voedsel met een hoge glycemische index te vervangen voor voedsel met een middelmatige tot lage notering. Voedingsmiddelen zoals witte suiker, wit brood, witte rijst en zoetigheden kun je beter laten staan. Probeer meer volkorenproducten en peulvruchten te eten.
(Lees meer...)
3 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding